Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

9 Eylül 2009 Çarşamba

Ramazan Ayında Ceviz, fındık ve badem!


Ramazan ayında insanların gıda alışkanlıklarında ufakta olsa değişiklik olabiliyor. Doğal bir süreç olan bu durum insanların sağlıklı besinleri dikkatli seçmelerini sağlıyor.

Özellikle Ramazan aylarında dengeli beslenmek diğer zamanlardan daha risklidir. Özellikle oruç günleri dikkatli olunmalıdır.

ekolayda çıkan habere göre ;

Ramazan ayıyla beraber beslenme şekli ve saatleri de değişiyor. Bu ayda yapılan beslenme hataları ciddi rahatsızlıklara yol açıyor.

Ramazan’da, diğer zamanlarda olduğu gibi sağlıklı, yeterli, dengeli ve çeşitli beslenmeye özen göstermek, bu dönemde alınacak kiloların önlenmesine ve bu dönemi sağlıklı geçirmeye yardımcı olur. Özellikle de sahurda altı-yedi adet kadar fındık veya yine altı-yedi adet kadar kavrulmamış tuzsuz badem veya iki-üç adet ceviz tüketmenin tokluğu uzattığı açıklandı.

Ramazan ayındaki beslenme şeklinin her zamankinden büyük farklılık göstermemesi gerektiğini söyleyen Acıbadem Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanları;

“Karbonhidratlı yiyeceklerin bol tüketimi ile tokluk hissinin uzatılabileceği düşünülüyor. Ramazan’da yağlı yiyeceklerin ve hamur işlerinin tüketimi artarken, sebze meyve tüketimi ise acıkmanın olacağı korkusuyla azaltılıyor. Oysa; günlük alınması gereken enerji, protein, vitamin ve mineral oranlarını yeterli ve dengeli sağlamak bu ay için de geçerli” dedi.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe