Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

15 Eylül 2009 Salı

Fas Tarzı Dekorasyon

Afrika nın en egzotik ülkesi Fas. Fas tarzı eminim birçok insana gizemi ve aşkı çağrıştırıyordur. Fas Kültürünün sahip olduğu mahremiyet duygusu dekorasyonlarına da yansımış
Fas insanı yaşadığı her alanda aynı temaları kullanmaktan yana. Değişmeyen tarzları dikkat çekici, gizemli ve çok sıcak.



Dekorasyon da farklı kültürleri, etnik çizgileri ve şaşayı sevenler için Fas tarzı dekorasyonlar ilgi çekiyor. Canlı kumaş renklerini bol bol kullanabilir ve zengin gösterişli dekorasyonlar yaratabilirsiniz. Fas dekorasyonlarına sıcak tonlar hâkim. Kırmızı, mor, turuncu ve kızıl tonlarının cazibesi kumaş özellikleriyle ön plana çıkıyor. Uçuşan tüller, renkli yastıklar, gümüş tepsiler, bakırlar, tabaklar, oymalı mobilyalar, divanlar, örtüler, havuzlar, çeşmeler, yüksek kapılar ve paranlar fasın egzotik halini yansıtıyor.

Fas dekorasyonlarında özellikle bölümleri ayıran oymalı paravanlar çok kullanılıyor. Neredeyse oda duvarları yok gibi. Kemerli geçişler ve geniş bahçeler her zaman süslü ve loş.
Fas yüzyıllar öncesinden bu yana birçok sanatı yaşatmış. Fas tarzı dekorasyonlarda birçok sanat kullanılıyor. Mozaik, terakota, cam ve oyma işçiliği gibi birçok sanat dalı Fas kültürünü oluşturuyor. Fas dekorasyonu beğenilmenin ötesinde ruhunda barındırdığı sanat dallarıyla da önem kazandı. Fas dekorasyonu aynı zamanda tarihi ve kültürünü de simgeliyor. Günümüzde bu sanat dalları ve Fas ezgileri çok beğenilmekte ve seçkin mekânlar Fas dekorasyonuyla döşenmekte. Evler, oteller, butikler gibi mekânlarda Fas'a ait fikirler görmek mümkün.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe