Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

28 Eylül 2009 Pazartesi

Banyonuza Çözümler



Banyonuzu keyfe dönüştürün


Banyoları düzenlerken mutfakta olduğu gibi mutlaka bir plan dahilinde çalışılmalı. Çünkü banyoda seçenekler belirlidir ve yapılan yanlışlardan geri dönülmesi zordur. İşe, üç ana öğeyi yani; WC, lavabo, duş ya da küvetin doğru yere yerleştirmesiyle başlayın. Bu yerleştirmeyi yaparken kapıyı, pencereyi ve elektrikle su tesisatını gözardı etmeyin. Daha keyifli ve düzenli banyolar için işte pratik çözümler :

•Banyonuzda büyük değişiklikler yapmak imkansızsa, renkli perde ve banyo halıları kullanabilirsiniz.
• Lavabonun yerden yüksekliği 85 cm.’dir. Bu yükseklikteki lavabo tezgahının altına çamaşır makinesi yerleştirilebilir.
• Klozetin yerden yüksekliği 45 cm.’dir. Rahat hareket edebilmek için klozet, 90 cm.’lik bir boş alana yerleştirilmeli.
• Eğer makyajınızı banyoda yapıyorsanız, genel aydınlatmanın dışında lavabo aynasının her iki yanında eşit dağılım veren aydınlatma kullanın veya aynanın üzerinde bir ışıklandırma koydurun.
• Banyolarda su ve nem olduğu için zemin döşemesi ve duvarların suya dayanıklı malzeme ile kaplanması gerekir. Zeminde, suya dayanıklı ahşap, duvarlarda ise vinil duvar kağıdı kullanılabilir.
• Banyolarda separatör olarak kalın tuğla duvarlar yerine, kumlu veya şeffaf cam tuğlalar yarım ya da tavana kadar örülerek kullanılabilir. Bu hem dar mekanlarda yer kazandırır hem de modern bir etki verir.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe