Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Uzak Doğu Masajları



Son otuz yıllık dönemde, batıda giderek daha büyük önem kazanan ve çeşitlenerek yayılan geleneksel Çin masajı "Shiatsu" (parmak basıncı) ve akupunktur en çok gelişen ve yaygınlaşan teknikleri olmuştur.

Uzakdoğu menşeli masaj teknikleri; vücudun enerji deposunun dengede kalabilmesini sağladıkları gibi, kendine has şifa gücünü ve savunma mekanizmasını da güçlendirir.

Bu metotların temel tezi; vücudumuzdaki yaşam enerjisinin, meridyenler adı verilen özel güzergahlardan aktığıdır. Meridyenlerden birinde enerji akımı kesintiye uğrar ise, buna bağlı organ da doğru işlev yapamaz ve bu kişi kendini rahatsız hisseder. Shiatsu veya akupres bu noktaları basınç ile etkilemenin tekniğini gösterir.

Detoks terapisini benimseyenler, sentetik gübrelerle yetiştirilen besinlerdeki katkı maddelerinden, gıdalardan, sentetik giysilerden ve çevre kirliliğinden kaynaklanan toksik maddelerin sağlığımızı tehdit ettiğini sıkça gündeme getirirler.

Sağlığımızı koruyabilmek için, toksinlerin alındıkları gibi düzenli olarak bedenimizden atılmalarına yardım edecek yollardan biri de "MASAJ" dır.

Bu işlev, yararlı maddelerin dolaşımını arttırıp, toksinlerin atılımını hızlandırarak, bedenimizin bu zararlı maddelerden temizlenmesine ve sağlığımızın korunmasına yardım eder.

Masaj, kaslarımızı canlandırarak kendi özgün yapısına döndürür. Klasik masajın uygulama alanı deri ve kaslardır. Bunların bağlantılı oldukları sinirler ve vücut sıvıları aracılığı ile masajın etkisi vücudun diğer bölgelerine de dağıtılır. Suya attığımız bir tek taşın etrafında, hareler oluşması gibi.

Vücuttaki en yaygın doku olduğundan, bağ dokusunun vücut hareketleri üzerinde çok büyük etkisi vardır. Bu doku kronik stres ve hareketsizlik nedeniyle sertleşip kalınlaşarak hareket yeteneğini yitirir, işte masaj, dokuların kansız kalmasından kaynaklanan ağrıların giderilmesinde de etkin bir yöntem olup, bu durumların düzeltilmesi için de idealdir.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe