Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

4 Temmuz 2010 Pazar

Davet Masasına Numara Kartları

Davet masalarının dekorasyonu kadar planlaması d açok önemli. Girişte yer alan davetli listesinin hangi masada oturacağını anlaması için elbette bir işeretçiye ihtiyaç var, bu işaretleme çoğunlukla rakamlarla yapılsa da değişik alternatifler düşünebilirsiniz. Kartlarda illaki sayılar değil, simgeler, semboller de olabilir. Mesela çiçekler farklı olabilir, kartlarda çiçek resimleri ya da isimleri yer alabilir. Ayşe hanımlar gül masasına, Murat beyler leylak masasına gibi... Şimdi Martha Stewart weddingden kart uygulamalrı için örneklere bakalım.



1. resimde metal rakamlar, 2. resimde çiçek kesesinin etiketine rakam yazılarak kullanılmış.



Bu etiketlerin nasıl duracağına dair bir çözüm de bulunmalı, 3. resimdeki gibi vazoya dayayarak yada 4. resimdeki gibi sandalyelerin yanına asarak da masaları işaretleyebilirsiniz.



5. resimde menülerin üzerine rakamlı etiketler yapıştırılmış, 6. resimde ise klasik rakamlar yerine yazı ile numaralar yazı ile belirtilmiş.



Masadaki şişeni etiketinin de bu amaçla kullanılması çok güze bir fikir (7. resim), veya centerpieces üzerine de yapıştırılabilir (8. resim)



9. resimde deniz taşının üzerine rakam boyanmış eğer deniz temalı bir düğün ise güzel bir seçenek, 10. resimde ise kartın duruşu için farklı bir metod kullanılmış. Böylece her açıdan görünebilir.



İşte bu resim harika, gelin ve damat daha önce ellerinde rakamları tutarak resim çekilmişler ve masalara bu fotoğraflar konulmuş 11 resimde, 12. resimde ise quilling yöntemiyle rakamlar oluşturulmuş.


13 ve 14. resimlerde ise kağıt üzerine özel bir kaligrafi ile yazılmış süslü kartlar, kağıt tutcular ile sunulmuş.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe