Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Feng Shui Ev Dekorasyonu 2


Feng Shui Mutfak 3
** Mutfak alanında da doğadan etkilenen Feng Shui Mutfak dekorasyonu, ateş ve su elementlerini baz alıyor. Ateş ve su elementleri kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir. Ateş elementini Ocak ve fırın temsil ederken, su elementini ise buzdolabı ve lavabo temsil etmektedir.
** Ocak, fırın ve lavabo, buzdolabı gibi ögeler mutfakta yan yana veya karşılıklı olarak yerleştirilmemeli, Feng Shui Mutfak Dekorasyonuna uygun olarak farklı bölgelere yerleştirilmelidir.
** Mutfağın karşısında lavabo ve dolayısıyla lavabo kapısı bulundurulmamalıdır.
** Mutfakta kullanılan ocak bölgesinde pencere bulundurulmamaya dikkat edilmelidir.
** Ateşi temsil eden ocak ile birlikte tuvalet duvarı aynı duvar olmamalıdır.

Feng Shui Yemek Odası 4
** Yemek Odası, Feng Shui Yemek Odası felsefesine göre giriş kapısından görülebilecek bir bölgede olmamalı ve karşısında tuvalet yer almamalıdır.
** Yemek Masası sandalyeleri 6, 8 ya da 12 rakamlarında olmamalıdır ve bunun yanında 4 sandalye miktarı Feng Shui Yemek Odası anlayışı esaslarına ters düşmektedir.
** Yemek Masaı, Feng Shui Chi geleneklerine göre köşe, dar mekanlara yerleştirilmemelidir; bereketin azalacağı inanışına göre daha ferah ortamlar tercih edilmelidir.
** Yemek masası küçük ve dar köşelere yerleştirilmemeli fakat bu alanlar da değerlendirilmelidir. Feng Shui esaslarına göre giriş kapısı ve mutfak alanlarında kullanılmayan ayna burada kullanılabilir.

1 yorum:

nalan dedi ki...

7-8 yıl önce feng-shui ye epeyce takmıştım...
bu eve taşınınca da aklıma geldi dökümanlarımı aramaya niyetleniyordum sen el atmışsın devam et lütfen.
Şemayı da yayımlasana(köşeleri)

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe