Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

11 Aralık 2008 Perşembe

Vücudunuza Uygun Gelinlik Seçimi


Gelinlik.org sitesi gelinliğinizi seçerken dikkat edilmesi gereken püf noktaları çok güzel anlatımış. O siteden aldığımız birkaç detayı burada paylaşıyoruz.

Empire (Kraliyet Tipi)
Tipik işareti, yüksek belli bir yapıda olmasıdır. Etek bölümü, "A harfi" şeklinde ya da dar kesimli olarak inebilmektedir. Uzun kollu uygulamalar daha resmi ve klasik bir hava yaratabilmektedir. Ancak straplez de uygulanabilir.

Büyük göğüslü, dolgun vücutluysanız bu modeli önermeyiz. Boyunuz kısa, kalçanız ve beliniz kalın ise, bu modeli tercih edebilirsiniz. Yüksek bel yapısı, vücudunuzun uygunsuz olan kısımlarını kamufle edecektir. Göğüsleriniz küçükse, kumaşın sıkıca sarılması sayesinde göğüsleriniz olduğundan büyük gözükecektir. Hamileyseniz de bu modeli seçebilirsiniz. :)

Aynı sitede gelinlik modellerine de ulaşacaksınız.
Sheath (Tüp Tipi)
En seksi gelinlik olarak nitelendirilir. Sebebi, vücut hatlarını ortaya çıkaran bir yapısı olmasıdır. Bu modelde; jarse, jorjet ve ipek kullanılırsa, dizayn en iyi şekilde ortaya çıkar. Zayıf bir vücut yapınız varsa, ve/veya uzun boylu biriyseniz tercih edebileceğiniz bir modeldir. Geniş omuzlu ve köprücük kemikleriniz belirgin ise, yine bu model size tavsiye edilebilir.

Ancak, geniş omuz yapısında olan vücutlarda ince bantlardan kaçınmak yerinde olur. Minyon ve orantılı bir vücudunuz varsa bu modeli önerebiliriz. Basit hatlar nedeniyle, vücudunuz daha uzun gözükecektir. Fazla kiloluysanız bu modeli geçiniz. Bu model karnınızı saracağından dolayı, karnınız daha da çok ortaya çıkacaktır. Armut tipli, kısa belli vücut yapılarına önermediğimiz bir modeldir. Sebebi, vücudunuzun alt kısmını geniş gösterece olmasıdır.

Ballgown (Balo Tipi)
Bu model, en resmi ve geleneksel gelinlik modelidir. Bu tip gelinlikleri belirginleştiren, korsesi ve eteğin tam boy olmasıdır. Bu modeli tercih edebilmek için, ince bir vücut, kum saati tipinde bir vücut ve ince bir bele sahip olunması önerilir.

Bunun dışında; armut tipli bir vücut yapınız varsa da, straplez stil ile beraber uygulandığında dikkatler genellikle vücudunuzun üst kısmında yoğunlaşacaktır. Böylelikle dengeli bir görünümün elde edilmesi sağlanır. Ufak defek bir yapıda iseniz, bu model üzerinizde baskın bir görüntü verebilir. Bu nedenle pek tavsiye edilmemektedir.

Princess/A-line (Prenses/A-Tipi)
Genellikle bütün vücutlara uyabilen ve "A şekli" olarak da bilinen bu tip gelinlikler, göğüsten veya omuzdan çizgisinden çan şeklindeki eteğe düşey olarak inen dikiş stilleriyle diğer modellerden ayrılırlar.

Kısa boylu, kısa belli veya minyon bir yapıdaysanız, bu modeli tercih edebilirsiniz. Dikey çizgiler vücudunuzu daha uzun gösterecektir. Omuzlarınızın görünmesini isterseniz, arkası açık ve omuzları açıkta bırakan modeller de seçebilirsiniz. Büyük göğüslüyseniz de yine tercih edebileceğiniz bir modeldir. Açık veya "V yaka" seçiminiz ile, boğazınızı daha geniş göstererek orantı kurabilirsiniz.

Mermaid (Balıketek Tipi)
Bu tip gelinlikler, vücut hatlarınızı belirgin olarak ortaya çıkarır. Zayıf, uzun ve orantılı vücut yapıları için tavsiye edilmektedir. Aksine; minyon, kalın, kısa belli veya ters armut şeklindeki vücutlara önerilmez.

Bu tip gelinlikler yakışan vücutlara seksi bir hava da katmaktadır.
Aynı sitede gelinklik modelleri de bulacaksınız.

2 yorum:

Hadiye dedi ki...

Gce ciğim,

Bilgiler çok güzel ama birkaç tanede bu önerilere uygun gelin ve gelinlik olsaydı.Ben daha iyi anlardım.

Sevgiler*

gelinlik dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş

şimdi bende gelinlik bakma teleşındayım ya inşallah güzel birşey bulurum kendime uygun

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe