Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

25 Aralık 2008 Perşembe

Evlenmeden Önce Sağlık Kontrolü

Kanunen zorunlu olan bu sağlık taraması evlenecek çiftler için çok önemli bir konudur. Sağlık Bakanlığı bu uygulamayı 2007 yılından itibaren ücretsiz hale getirdi. Sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yaptırabileceğiniz gibi özel hastanelerde de evlilik öncesi check-up paketlerinden faydalanmanız mümkün. Bu taramalar sonucunda çiftlerin kalıtsal hastalıklarının olup olmadığı anlaşılır, cinsel temasla bulaşan hastalıkların evlilik öncesinde bilinmesi ve doğacak çocukların sağlığı açısından dikkat edilmelidir.

Evlilik öncesi sağlık taramasında yapılacak tahliller şöyledir.

Kan grubu ,Hepatit yönünden (HBs Ag, Anti HBs), AIDS yönünden (Anti HIV) Frengi yönünden (VDRL), Akdeniz Anemisi (Talasemi) tahlili Kan Grubu Tahlili ,anne ile baba arasında olabilecek kan uyuşmazlığını saptamak için yapılır. Kan uyuşmazlığı kan grubu ile değil kanınızda ki Rh faktörü ile ilgilidir. Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur. Kadın Rh negatif, erkek Rh i negatif ise uyuşmazlık yoktur. Kadın Rh pozitif , erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık yoktur. Kan uyuşmazlığının varlığının bilinmesi gebelik öncesinde veya gebeliğin başlangıcında gerekli tedbirlerin alınarak ortaya çıkabilecek rahatsız edici durumları engeller.

Bu sitede ise daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU FAYDALI BILGI ICIN TESEKKUR EDERIM.SAGLIK OCAGI YADA OZELE GIDIP GEREKlI KONTROLLERI YAPTIRACAGIM.SEVGILERIMLE

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe