Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

16 Aralık 2008 Salı

Mutfağınızı Döşerken Dikkat Edin

Daha önceki yazılarımızda dekorasyonda feng shui den ve renklerin etkilerinden bahsetmiştik. Mutfak kadınların büyük bir zamanını geçirdiği mekan olmasının yanı sıra sağlığımızın yönünü belirleyen etken olması açısınıdan çok önemli. Sağlıklı pişen yemeklerle ailenizin sağlığı sizin elinizde ve sizin mutfaktayken nasıl hissettiğiniz de bu yemeklerin lezzetine ve besin değerine yansıyacaktır. Bu yüzden çok önemli bu konuyu es geçmemeinizi öneririz. Ev döşe sitesinde mutfakta feng shui kuralları sıralanmış.


  • Mutfak insanların şansını doğrudan etkileyen bir mekandır. Bu mekanı düzenlerken dikkat edilecek en önemli noktalardan biri elementlerin dengesidir. Örneğin; ateş elementini temsil eden ocak veya fırın; su elementini temsil eden lavabo, buzdolabı ve bulaşık makinaları ile yanyana veya karşılıklı olmamalıdır. Ateş ve su kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir. Lavabo (su) ve Ocak (ateş) yanyana yokedici döngüdür.

  • Mutfak kapısı tuvalet kapısı karşısında olmamalı.

  • Ocağın bulunduğu duvarın üzerinde pencere olmamalı.

  • Yemek pişirirken arkanız mutfak kapısına dönük pozisyonda olmamalı.

  • Mutfak salon veya yemek odasından aşağı seviyede olmamalı.

  • Yemek, yiyecek bereketi sembolize eder. Mutfak giriş kapısı yönünde olmamalı, bu bereketinizin kolayca kaybolmasını sağlar.

  • Mutfak evin arka cephesinde olmalı.

  • Ocak, tuvalet ile aynı duvarda olmamalı. Tuvalet sifonunu her çekişinizde bereketiniz kaybolacaktır.

  • Mutfak kapısı veya ocak karşısında merdiven olmamalı.
Yazının devamında şöyle diyor:

Kırmızı ve turuncu gibi canlı renkleri mutfakta kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Çünkü bu renklerin yeme isteğini artırıcı özellikleri var. Uzakdoğu felsefesi olan Feng Shui, bu rengin dikkatli kullanılmasını öneriyor. Mutfağın ateş enerjisi bakımından zengin bir mekan olduğunu savunan Feng Shui; ocak ve fırının üstünde kırmızı rengin kullanılmasını tavsiye ediyor.

Mutfakta zaman geçirmeyi sevmiyorsanız, mekanı dekore ederken işlevsel özelliklere sahip olmasına dikkat edin. Raylı kiler ve döner sepet gibi dolap içi sistemleri tercih edebilirsiniz.

Küçük ev aletlerinizi her defasında toparlayıp dolaba koymak istemiyorsanız; tezgah üzerine konan, içerisinde prizi bulunan panjur görünümlü pratik dolaplardan edinebilirsiniz.

Ahşabın ağırlıklı olduğu koyu tonlarda bir mutfak istiyorsanız; mekana canlılık katmak için açık raflar, tencere ya da kupaları asabileceğiniz metal askılar kullanabilirsiniz. Tezgah ve tavan bölümündeki dolapların arasında açık tonlu seramikler kullanarak mekana canlılık katabilirsiniz.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe