Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

29 Haziran 2009 Pazartesi

Yaratıcı Fikirler : Tarif Defteri


Yaptığımız araştırmalarda çok cazip fikirlerle karşılaşıyoruz kimi zaman, kimi zaman ise bizim aklımıza geliyor çünkü hergün biraz da olsa kafamız meşgul oluyor.

Ülkemizde özellikle evde oturan kadınlarımızın ev bütçesine destek olmak adına yapabilecekleri çok şey var. Hali hazırda birşeyler üretenlere elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Ancak çoğu zaman üretilen şeyler çok orjinal olmuyor, ya da müşteriye ulaşamadığı için ilgi görmüyor. Biliyoruz ki yaratıcı kişiler her zaman daha kârlı oluyorlar.

Bizde marifetli eller için yeni fikirler sunmaya çalışacağız bundan böyle. Edindiğimiz yaratıcı fikirleri buradan paylaşarak hevesli olan kişiler yapabilir diye düşünüyoruz.

Daha önce takı tasarımı yapan bir arkadaşımıza gelin taçları yapmasını söylemiştik. Bu alanda ülkemizde tasarım yapan insanlar sayılı çünkü. Ancak henüz böyle bir çalışma gerçekleştirmedi.

Bugünkü fikre ise burada rasladık. Yabancılarda davete gelenlere verilen hediyeler, bizimki gibi nikah şekerleriyle sınırlı değil. Çok farklı hediyelikleri burada da zaten paylaşıyoruz.

Bu fikri ise çok sempatik bulduk. Hediye olarak aile tariflerinden bir defter oluşturulmuş ve onu veriyorlar. Bu fikir çok daha farklı şekillere genelleştirilebilir.

Eğer gelin adayı aynı zamanda bir blog yazarıysa yazılarını kitapçık yaparak, evlilik sürecindeki duygularını paylaşabilir, ya da böyle bir kitapta özel bir güne ait (nişan, söz vs) resimler bulunabilir.

Eğer sevgiliyken birbirinize yazdığınız şiirler varsa resimlerle kombinleyip bir şiir kitabı tasarlayabilirsiniz.

İşte bu noktada bu kitabı oluşturmak üzere bir tasarımcıya ihtiyaç olacak. Evinde bilgisayarı olan herkes biraz grafik bilgisi varsa rahatlıkla böyle bir tasarım yapabilir. İnternetten sevimli resimlerle süslenebilir. Şık bir kurdela ile bağlanmış birkaç sayfalı bir kitapçık gerçekten çok orjinal bir hediye olacaktır.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

gerçekten güzel fikirler,gelin tacları fikrini beğendim ama sıradışı şeyler yapmak lazım,sevgiler

HADİYE dedi ki...

AAA Gececim,

kızım evlenirken (kısmet olursa Allahın izniyle)böyle bir kitapcık hazırlayabilirimm.
Ne güzel bir fikir.


Sevgiler*

Hala çıkamadım

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe