Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

27 Haziran 2009 Cumartesi

Sabun Çeşitleri


Sentetik sabunlar: Cilt üzerinde daha az tahrişe yol açarlar. Çünkü laktik ve sitrik asit içerdikleri için bu sabunların pH seviyeleri, derinin normal pH seviyesine yakındır.

Nemlendirici Sabunlar: Koyun yününden elde edilen lanolin nemlendirici özelliğine sahip olan nemlendirici sabunlar cildi yumuşatır. Bu sabunlar cildi kirlerden arındırırken derinin korunmasında önemli bir yeri olan yağ katmanını da kaldırır. Yani sabun kullanımı sonucunda, koruyucu natürel yağ tabakasının ortadan kalkması ile deri kurur ve irritasyon meydana gelir. Bu yüzden cildi kuru olanlar bu tür sabunlara güvenmemelidir.

Transparan sabunlar: Gliserin veya değişik şekerlerin genel konsantrasyonundan daha yüksek konsantrasyon ihtiva ederler. Genelde hafif sabunlardır ve normal deriyi yumuşatırlar. Yüksek gliserin içeriği, sabuna transparan bir görünüm verir. Transparan sabunlar normal, kuru ve yağlı cilt tiplerine uygun olarak seçilir.

Hafif hipoallerjik sabunlar: Bu tür sabunlarda deriye alerjik veya tahriş edici etkileri olan koku ve renklendirici gibi ajanlar bulunmaz. Betain grubundan olan maddeler içermektedir.

Antibakteriel sabunlar: Derinin pH seviyesini azaltan antibokteriel sabunlar, benzoil peroksit içerirler. Derinin pH seviyesini azaltan sabunların antibakteriel etkileri vardır. Bu sabunlar, sivilce gelişiminde rol oynayan bakterilere karşı cildi savunurlar,içlerindeki ajanların kurutucu etkileri nedeniyle aşırı kullanıldıklarında kuruluğa yol açarlar.

Koruyucu, renk verici ajanlar: Genelde antibokteriel maddelerden, triklosan ve triklorkorbon kullanılır. Bu maddeler yıkama sonrası deri yüzeyinde kalarak bakteri üremesini engeller. Deri enfeksiyonlarında kullanılmaktadır.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe