Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

6 Ağustos 2010 Cuma

Kilo Alıp Vermede Psikolojik Faktörler


Çeşitli konularda psikolojik destek veren Natürel Psikolojik Danışmanlık firmasının web sitesinde faydalı birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. sitelerinden aldığımız yazıyı paylaşıyoruz.

Şunu kabul edelim ki hiç kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Yıllardan beri özellikle medya da çıkan çeşitli formüllerle kilo vermenin yolları insanlara sunulmuş ve diyeti uygulayan kişiye porsiyon miktarları önerme mantığı ile kilolarından mutlu olmayan insanlar adeta kobay olarak kullanılmışlardır.

Dergi yada gazetede yayınlanan “yeni” zayıflama formülünü uygulayan kişi daha rejimin üçüncü veya dördüncü günü aynı sayfalarda yeni bir “mucize” formülle karşılaşabilmektedir.Kilo almak veya alamamak durumu kişinin çevresindeki şartların değişmesi ile tetiklenir. Sosyal hayatında meydana gelen ani değişiklikler veya hayatın getirdiği bir takım durumlara karşı kişi bu söz konusu durumlara psikolojik olarak hazır değilse hormon salgılarında meydana gelen değişiklikler sonucu kilo almaya başlar. Genellikle günlük tükettiği besinleri aynı miktarda tüketse bile hormonlardaki değişiklikler sebebiyle beyni vücuda “depola” yani yağ oluştur emri verir. İç güdüsel olarak insan beyni psikolojik olarak hazırlıklı olmadığı bu değişikliklere karşı savunma refleksi olarak geliştirdiği bu yöntem ile depoladığı yağları daha sonra bu ani değişikliklerden kurtulma veya sorunlarla başa çıkma evresinde kullanmayı hedeflemektedir.

Çok ender olsa da psikolojik tabanlı iştahsızlık sebebi ile kilo kaybı da görülebilmektedir.Alışkanlıklar insan hayatına yön verir. Kişinin ne kadar sağlıklı ne kadar iyi alışkanlıkları varsa o kişinin mutlu ve huzurlu bir hayat geçirebileceği yönünde kuvvetli delillerimiz var demektir. Beslenme alışkanlığı adı üstünde bir alışkanlıktır ve değişebilir. Bu değişiklik iyi yönde ve kötü yönde olabilir. Markette gıda alışverişi yaparken bize hükmeden beynimiz değil çoğu zaman beslenme alışkanlıklarımızdır. Uzmanların alışverişe tok karnına çıkın söyleminin altında yatan sebep de budur.İnsan vücudundaki meydana gelen birçok rahatsızlığın psikolojik sebeplerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.

Kilo problemi ileriye dönük bir çok rahatsızlığın tetikleyicisi durumundadır. Psikolojik açıdan değerlendirilmemiş bir kişinin sadece diyet yaparak zayıflaması çok zor olduğunu artık bir çoğumuz yaşayarak görmüşüzdür. Çeşitli ilaç ve şok yöntemlerle kişiler çok az miktarda verdikleri kiloları kısa zamanda fazlasıyla geri almaktadırlar.Naturel Psikolojik Danışmanlık Merkezinde bizler konusunda uzman diyetisyen ve uzman psikolog işbirliği ile danışanlarımıza en uygun ve kişiye özel çözümleri üretip yapılan iyileştirme hamlelerini daha kalıcı kılıyoruz.Bizimle görüşmeden gereksiz yere aç kalmayın!


0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe