Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

27 Ağustos 2010 Cuma

Bitkisel Sabunlar ve Faydaları 1


PAPATYA Sabunu
İltihap gidericidir, selülit tedavisinde kullanılır, cilt parlaklığı içinse sabunlandıktan bir iki dakika sonra durulanmak yeterlidir. Hazırlanacak sabunun köpüğü, göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır. Basur memelerinde ağrı kesici olarak kullanılır. Egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve yanmaları alır.

LAVANTA Sabunu
Hassas ve yağlı ciltler için önerilir. Akneleri , vücuttaki kötü kokuları ve saçtaki sirkeleri giderir. Bedeni rahatlatır ve zona hastalığı tedavisinde kullanıldığı gibi deri yanıklarına, doku çürümelerinde köpüğü ile friksiyon yapılması durumunda iyileştirici etki gösterdiği belirlenmiştir.

KEKİK Sabunu
Kepeklere karşı korur, antiseptik oluşu sayesinde derideki bir çok hastalığa, egzama ve mantara iyi gelir. Varisleri rahatlatmada, ergenlik sivilcelerine, saç diplerindeki yara ve tahrişlere karşı çok etkilidir. Sedef hastalığına iyi gelmektedir, kekikte bulunan thymol dezenfektandır. Derideki gözenekleri açar ve rahatlatır. Kekik sabunu banyoları da çok yararlıdır. Güçsüz, zayıf ve solgun çocuklara da kekik sabunu banyosu yaptırılabilir.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe