Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

3 Ağustos 2010 Salı

Cildinizi Nasıl Yenilersiniz?


Mükemmel bir cildin basit ama etkili üç sırrı var: Temizlik, peeling ve maske. Ancak bunları yanlış ve bilinçsiz uyguladığınızda tahmininizden de kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Cildinizi yeniden keşfetmenin, canlandırmanın ve mükemmelleştirmenin sırrını merakmı ediyorsunuz? İşe, sıradan ve hızlı bir temizlik yerine (her gün yaptığınız gibi), yoğun temizleyici jel ya da temizleme sütü ve tonik uygulamasıyla başlayabilirsiniz. Ancak bu uygulamanın üç ana ritüeli var: Temizlik, peeling ve doğru bir maske. Elbette gelişmeleri takip etmeniz ve yeni uygulamaları da denemeniz gerekiyor. Doğru bir cilt temizliği her yaşta ve bütün cilt tipleri için geçerli bir uygulama. Özellikle soğuk kış mevsiminin ardından, cildin su ve nem dengesi bozulmuşsa ve ışıltısını kaybederek matlaşmışsa, onarmak ve yenilemek için özel bir bakım gerekli.

ELLERİNİZİ TEMİZLEYİN
Estetiysen Milena Vanetti “Yüzümüz dış etkilere karşı dayanıklılığını çabuk kaybediyor, ancak cilt kendini tahmin ettiğinizden hızlı yeniliyor” diye belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Bu nedenle yüz bakımı için doğru ve uygun ürün seçimi çok önemli. Ciltte kızarıklık, yanma ya da gerginlik yaratmayan ürünler tercih etmelisiniz. Uygulama sonrası oluşan mikro travmalar genellikle cilt temizliğinin sonuçları zannedilir, ancak birkaç gün sonra görülen çatlak, gerilme ve genişleyen gözenekler, cildin zarar gördüğünün göstergesidir.” Bu nedenle yüz temizliği çok önem taşıyor. “Cildin tüm bakıma hazır olması için doğru, dozunda ve özenli bir temizlik gerekli” diye ekliyor Pavia Üniversitesi medikal estetik bölümünden dermatolog Madga Belmontesi.

“Fondöten, kapatıcı, far, allık ve kalemler, ciltte aşılması zor bir pigment tabakası oluşturur. Bu tabakayı önce makyaj temizleme suyuyla yıkadıktan sonra, cilde uygun bir temizleme sütüyle tüm makyaj artıkları çıkarılmalı” diye devam ediyor. Bahar aylarında uygulanan klasik cilt temizliği, bunun ilk ve en önemli adımı. Milena Vanetti’ye göre temizleme sütleri, gözenekleri açarak kir kalıntısı bırakmıyor, özellikle de makyaj pamuğu yerine farklı bir şekilde uygulanırsa. Vanetti sözlerine şöyle devam ediyor “Sütü, sanki bir krem gibi yüzünüze yayın ve yumuşak dairesel hareketlerle yedirin (haftada bir yüz fırçası kullanılabilir). Daha sonra bol ılık suyla durulayın. Böylece toniğin etkisini de artırmış oluyorsunuz. Toniği pamuk ya da parmak uçlarınızla minik vuruşlar şeklinde uygulayın ve iyice durulayın. Aksi halde gözenekleriniz kapanmaz ve her geçen gün genişleyerek yüzünüzde siyah nokta oluşumunu hızlandırır.

”BİR PEELING’DEN DAHA FAZLASI“
Yanlış bir temizlik ritüeli, daha sonra yapacağınız pahalı ve zahmetli uygulamaların etkisini de yok edebilir” diyor kozmetik uzmanı Luca Perin. Perin’e göre haftada bir kere doğru uygulanan bir peeling, cildin bakım etkilerini daha hızlı ve çabuk emmesini sağlayacağı gibi, dokusunu ve parlaklığını da iyileştirir. İyibir cilt temizliği için doğal özler içeren formülleri tercih edebilirsiniz. Ceviz, fındık kabuğu veya zenginleştirilmiş (badem, jojoba ya da fındık özleriyle) bitkisel yağlar içeren karışımlar besleyici etkileri sayesinde cildin yağ dengesini korur. Peeling uygulamadan önce yapılacak bir hazırlık var mı?

Elbette var, misk gülü yağıyla yapacağınız kısa bir masaj, dolaşımı hızlandırır ve tüm cilt tipleri için mükemmel bir baz hazırlar. Masajın özel bir uygulama tekniği olsa da evde yapabileceğiniz kolay bir yolu var. “Elinize birkaç damla yağ sürün. Daha sonra bileklerinizi çapraz yaparak yüzün üç farklı bölgesinde masaj yapın. Bilekleri çapraz haldeyken çeneden boyuna doğru yerleştirin, işaret ve orta parmağınızı çene altından kulaklara doğru hafif basınç uygulayarak kaydırın. Daha sonra bu iki parmağı ağzınıza doğru yaslayın (işaret üst dudakta ve orta parmak altta) ve dışa doğru masaj yapın. İşaret, orta ve yüzük parmaklarınızı burun kenarlarından şakalara doğru kaydırarak devam edin ve yüzünüzün orta kısmına yerleştirerek şakaklara doğru masaj yapın. Son olarak, parmak uçarlınızı şakaklardan boyun çizgisi boyunca kaydırarak yüz masajını sonlandırın. Tüm hareketleri üç ya da dört kere tekrarlayın. Bu ritüeli, peeling öncesi jelya da masaj toplarıyla da yapabilirsiniz. Meyve asitleri, sitrik ve glikolik asit içeren formüller cildi ölü hücrelerden arındırarak yenileme özelliğine sahiptir. Bu tip ürünler daha çok genç ciltler için uygundur ama hassas ciltlere önerilmez.

YÜZ MASKENİZİ İHMAL ETMEYİN
Yüz bakım ritüelinizin son aşaması, iyi bir maske. Böylece cilt bakımının olumlu etkilerini de pekiştirmiş olursunuz. “Maske uygulaması cildiniz için tam bir keyif ve pohpohlanma zamanı aslında” diyor Belmontesi. Belmontesi’ye göre nasıl bir maske tercih edeceğiniz, yaratacağı etkiye göre değişiyor. Örneğin çabuk emilen yeşil ya da beyaz kil maskesi, cilt parlamalarında çok iyi sonuç veriyor.

Ayrıca yüzün “T” bölgesine (burun, alın ve çene) uygulanan peeling sonrasında da etkiyi güçlendiriyor. Bu maskeyi peeling işleminden 3 ya da 4 gün sonra da uygulayabilirsiniz. Dermatolog, mevsim değişikliklerinden etkilenen cildin esnek ve canlı dokusunu geri kazanması için ilk dermobiyotik olan termal planktonu öneriyor. “Termal plankton içeren kremi yüzünüze pres yaparak uygularsanız, cildin üst derisini yaşlanma etkilerine karşı koruyarak bakım yapmış olursunuz. Ayrıca ciltte oluşan ilk güneş kızarıklıklarıyla da savaşabilirsiniz. İpek kağıt maskelerse nemini kaybetmiş ciltler için çok uygun. Üstelik uygulaması da çok kolay, yüzünüzde birkaç dakika tutmanız yeterli. Deriyi uyarmak için C vitamini içeren maskeler en doğru seçim” diye sözlerini tamamlıyor. Yüzünüze uyguladığınız tüm bakım etkilerini güçlendirmek için son bir ipucu: Bitkisel lifli ya da kese tipi bir eldivenle tüm vücudunuza masajyapın. Bu, cildin gözeneklerini açarak daha iyi nefes almasını sağlar ve böylece kendinizi her zaman çok iyi hissedersiniz.
Kaynak

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe