Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

31 Ekim 2009 Cumartesi

Saçını Evde Boyayanlardan mısınız?



Evde kendi başına saç boyamak çok keyiflidir ancak bazı noktalara dikkat etmezseniz, istemediğiniz sonuçlar elde edebilirsiniz.

Saçını Evde Boyayanlardan mısınız?

Saçınızı boyarken hata yapıyorsanız, muhtemelen talimatları doğru uygulamıyorsundur. Belki de doğru boyayı seçememişsinizdir. Renk tonunda kısa süreli değişim yaratan “geçici boyalar” saçınızın rengini boyanın altından gösterir. Amonyak içermeyen boyalar ve kalıcı boyalar, saçınızdan 10 hafta sonunda tamamen akar. Bitkisel boyalar saçarlı renk filmleriyle kaplarlar. Akmazlar ancak saç uzadıkça gitmeye başlarlar. Saçların açılmasını sağlayan boyalar, doğal saç pigmentlerini yok ederek, 6 tona kadar açılmasını sağlarlar. Saçların daha koyu görünmesini sağlayanlar ise, doğal pigmentlerin yeni saça yerleştirilmesini sağlar.

Yoğun ama akıcı boyalar, istenilen sarışınlığı veya ışıltılı kızıllığı yaratmazlar. Eğer boyayı gereğinden erken saçınızdan yıkar veya saç tonunuza uygun olmayan bir boya seçerseniz, tuhaf bir renk elde edersiniz. Eğer istediğinizden çok farklı bir sonuç elde ederseniz, saçınızı bir daha boyayın. Eğer saçınız çok kuru ve yıpranmışsa, saçınıza uyguladığınız renk, farklı olacaktır. Bu durumda kuaförünüzden yardım isteyin.

Birçok kadın saçının rengini doğru göremez. Doğru tonu yakalamak için öncelikle doğal saç renginizi iyi bilmeniz gerekir. Boya seçerken doğal saç renginize veya mevcut renginize uygun olan boyayı seçmeye özen gösterin. Boya kutularının arkasında, boyalı, boyalı olmayan veya röfleli gibi açıklamalar yazar. Bu bilgileri göz ardı etmeyin.

Doğal saç renginizden daha koyu bir ton boyamak istiyorsanız, boyanın saçınızdan zor akacağını bilmeniz gerekir. Aşırı derecede koyuya boyanmış saçların açılması zor olacaktır.
Saçlarınız boyamadan önce saç boyasının kutusunda yer alan kullanım kılavuzunu dikkatle okuyun ve uyarıları dikkate alın. Boyayı dipten uca doğru sürün. Kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi, yıkanmış, kuru veya nemli saça uygulayın. Kullanım kılavuzunda belirtildiği şekilde, rengin saçınıza etki etmesini bekleyin. Boyalar önceden hesaplanmış renk skalasına göre etki eder. Bu yüzden söylenen zaman kadar bekleyin. Saçlarınızı durulayarak, boayı akıtın. Boyama işleminden sonra mutlaka bakım uygulayın. Bu bakım hem saçınızın canlılığını korumasına yardımcı olacak, hem de boyanın saçınızdan hemen akmasını engelleyecektir. Saçınızın gerçek rengini görebilmek için, saçınızı kurutun. Islak saç, saçınızın boyanmış olduğu rengi göstermez.

1 yorum:

nalan dedi ki...

teşekkürler.
Yararlı bir paylaşımdı;diğerleri gibi.
sevgiler

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe