Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

10 Ekim 2009 Cumartesi

Mutfak için dekorasyon önerileri


Mutfaklar, evimizin en sıcak bölümüdür. Ancak bu mekanı dekore ederken dikkat etmemiz gereken şeyler de var. İşte harika bir mutfak için ipuçları. Yeni bir güne güzel başlayabilmenin yolu mutfaktan geçiyor. Kahvaltıya zaman ayırabilmek aslında güne sakin ve neşeli başlayabilmenin anahtarıdır. Kısa da olsa, gün içindeki programların paylaşıldığı, gazetelere bir göz atılıp, ilk haberlerin alındığı hoş bir sohbet anıdır kahvaltılar.

Erken kalkmışsanız, sabah güneşin doğuşunu sıcak bir çay ya da kahveyle seyredebilirsiniz. Genellikle zamansızlıktan çabucak bir şeyler atıştırarak geçiştirdiğimiz kahvaltının sağlık için önemini benim anlatmam doğru olmaz. Ben sadece bu önemli işi üç boyutta cazip hale getirmenin yollarını sizlere anlatabilirim. Çoğumuz kahvaltımızı mutfakta ederiz.

Bu açıdan buranın dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Dağınık bir mutfağa girip, birikmiş bulaşık yığınını, tezgah üstlerindeki kirleri görmenin ne kadar sıkıcı olduğunu bildiğimizden, bu mekanın yemek hazırlama ve yeme eylemlerinden sonra toplanmasında fayda vardır. İştahınızın yerine gelmesi, yemekten zevk alabilmeniz için derli toplu bir mutfağınız olmalıdır. Toplanabilmesi için de son derece fonksiyonel, tamamen sizin alışkanlıklarınıza özel ve mekanınıza uygun tasarlanması gerekmektedir. En baştan stoklama ve depolama ünite sayısının olabildiğince fazlalaştırılması, ileride aletlerin çeşitliliği ve miktarı arttıkça bunların yerleştirilmesindeki sorunları azaltır. Yemek hazırlama sırasında mutfak tıpkı bir arı kovanına benzer. Çalışma tezgahının olabildiğince uzun olması hazırlık aşamasını rahatlatır.

Bu tezgahın leke tutmayacak ve çizilmeyecek bir malzemeden seçilmesi gerekir. Piyasadaki hazır mutfaklarda zaten ön görülüyorsa da, şayet eski bir tezgahınız varsa, duvarla birleşme yerine mutlaka bir "L" izolasyon parçası çekilmelidir. Tezgah altı ankastre dolaplar ve buzdolabının ön yüzünün de aynı şekilde kaplanması görsel bütünlük açısından iyidir. Davlumbaz seçerken havayı iyi çekiyor olması, şıklığından daha önemlidir.

Mutfaklarınızda tezgah aydınlatmasını en baştan belirlemeniz gerekir. Özellikle yemek hazırlık aşamasında o kadar çok alet çalışır ki, tezgah üstü priz sayılarını da olabildiğince arttırmakta fayda var. Bazılarımız için televizyon mutfakta da izlenilen bir obje olduğundan güvenlik açısından sisteminin ankastre yapılmasını öneririm.

Mutfakta sadece hoş bir görüntü almak için aydınlatma yapılmaz. Aynı zamanda aydınlatmanın mekandaki eylemlere yönelik, fonksiyonel olması da gerekir. Mutfağı yemek odası bölümünden ayrılan taraf budur. Zira romantik bir akşam yemeğinde loş bir ışık hoşumuza gitse de, aynı ışıkla patates doğrarken elinizi kesebilirsiniz.

Genel bir fonksiyonel aydınlatma yapılıp, ihtiyacınıza göre bölgesel veya noktasal ışıklandırmalar ilave edebilirsiniz. Lambaları ayarlanabilen seçip, çalışacağınız yere yönlendirmeniz de doğru bir çözümdür. Tezgahların üstten gizli aydınlatılması ise son derece gereklidir.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe