Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

14 Ekim 2009 Çarşamba

Cilt Güzelliği İçin Maden Suyu Bulunmaz Nimet



Uzmanlara göre; maden suyu, cilt güzelliğine önem veren bayanlar için son derece önemli bir kaynak. Yapılan araştırmalara göre; maden suyu, kadınlar için mükemmel bir güzellik ve sağlık kaynağı. Özellikle pürüzsüz bir cilt hayali kuran bayanlara, bol bol maden suyu içmeleri tavsiye ediliyor.

Selilütten şikayetçi olanlar maden suyu içmeli
Maden suyu, özellikle osteoporoz hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde önemli rol oynuyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, mineralli suyun çok büyük yararları olduğunu söyledi. Karagülle, “Maden suyu, özellikle sindirim fonksiyonları üzerinde olumlu etki yaratıyor. Kemik erimesini ve çocuk ile yetişkinlerde diş çürümesini önleyen maden suyu, sporla kaybedilen mineralleri vücuda geri döndürüyor.

Prostat ve meme kanseri ne iyi geliyorKalbe bağlı ölüm olayları, prostat ve meme kanseri ne karşı büyük bir güç” diyor. Maden sularından kalsiyum ve magnezyumun emiliminin daha fazla olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Karagülle, şunları kaydetti: “Türkiye’de böyle bir doğal zenginlik kaynağımız var.

Yüzde 99′u boşa akıyorAvrupa’da kişi başına yıllık maden suyu tüketimi 75-100 litre iken, ülkemizde ise bu miktar sadece 3 litre. Bu nedenle, ülkemizde 225 kaynaktan çıkan 63 milyon litre doğal mineralli suyun sadece yüzde 1′i şişelenebiliyor, yüzde 99′u ise boş yere akıp gidiyor, değerlendirilmiyor.
İşte maden suyunun diğer faydaları:
* Sindirim sistemine olumlu etkisi var.

* Vücuttaki gereksiz tuzu yok eder.

* Selülit oluşmasını engeller.

* Normal su vücutta 6 saat kalırken, maden suyu saatte atılır.

* Kalori içermediği için, tüm zayıflama programlarının vazgeçilmez bir parçasıdır.

* Flüor içerdiği için, özellikle çocukların diş çürümelerini engeller.

* Hamileler ve emziren anne ler için, özellikle tavsiye ediliyor.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe