Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

22 Ekim 2009 Perşembe

Evinizde kırmızıdan kaçının



Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Gürçınar Ev dekarosyonunda kırmızı ve yakın tonlardaki renklerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

Ev dekorasyonunda kırmızı ve tonlarında renk seçiminin çiftlerde gerilime yol açabileceği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Gürçınar, havaların ısınmasıyla boya-badana işlerinin arttığını ifade ederek, renk seçiminde dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Dekorasyonda kullanılan renklerin kişinin psikolojisini etkilediğini kaydeden Gürçınar, kırmızının, olumsuz etkiler yarattığını ve saldırganlığı ortaya çıkardığını söyledi. Gürçınar, şöyle devam etti: Kırmızı bilinç altında kanı simgeler, kırmızı ve tonlarının hakim olduğu alanlarda kişiler daha sinirli olur. Duvarlarda kırmızı ve tonlarında renk seçimi çiftlerde gerilime yol açabilir. Bu nedenle çiftlerin evlerini boyatırken kırmızı ve tonlarından kaçınması gerekir. Evde huzur için mavi, sarı ve yeşil tonlarını öneriyoruz. Açık renklerin daha sakinleştirici ve rahatlatıcı özellik taşıdığını bildiren Gürçınar, Yorucu bir işte çalışanlar, evlerini mavi, sarı, yeşil tonlarına boyatırlarsa evlerine döndüklerinde günün yorgunluğunu ve stresini daha kolay atabilirler dedi. Gürçınar, sarı tonlarının dikkati toplamaya yardımcı olduğunu belirterek, çalışma odalarında bu rengin kullanılabileceğini söyledi. Siyah tonların yoğun olduğu ortamın karamsarlığı ve kasveti artırdığını Gürçınar, morun da kişide melankolik, içine kapanık bir ruh durumu oluştuğunu kaydetti.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe