Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

21 Ekim 2009 Çarşamba

Ev dekorunda iyisini bulun



Küçük bir salonu dekore ederken zorlanmadan yerleşim yapabilmek ve mekana ferahlık katmak düşündüğünüz kadar zor değil.

Ferah ve kullanışlı bir salon yaratmak için metrekare çok da önemli değildir. Doğru aksesuar ve renk seçimi ile mekan ne kadar küçük olursa olsun daha aydınlık ve daha büyük gösterilebilir.

Küçük bir salonu dekore ederken zorlanmadan yerleşim yapabilmek ve mekana ferahlık katmak düşündüğünüz kadar zor değil. İşin sırrı, doğru aksesuarı doğru yerde kullanmakta saklı.

Planlamadan önce

Küçük mekanlarda mutlaka açık renk duvar boyası kullanılmalıdır diye bir zorunluluk da yok. Eşyaların ve aksesuarların rengi, duvar ne kadar koyu olursa olsun, o mekandaki aydınlığı ve ferahlığı sağlayacaktır. Ayrıca, renkli ve açık renk aksesuarlarla koyu duvarlar bütünleyici bir uyum sergileyecektir.

Ayna

Dar alanları geniş hale getirmenin en basit ve en etkili yolu aynalarla yapılan düzenlemelerdir. Duvara asılacak objeler, yaratacağı kalabalık nedeniyle mekanı olduğundan da küçük gösterebilir. Oysa duvarda kullanılacak büyük bir ayna, mekanın derinliğini iki katına çıkaracaktır. Ayrıca, yaratacağı ışık yansımalarıyla da aydınlık ve ışıltılı bir ambiyans elde edilmesini mümkün kılacaktır.

Sehpa

Sehpa, oturma odalarının olmazsa olmazlarındandır. Fakat yanlış tercihler ufak alanları daha da dar hale dönüştürebiliyor. Bu nedenle küçük mekanlarda açık renk ve tek parça sehpa kullanmak daha doğrudur. Çok parçalı ve renkli sehpalar her ne kadar görsel anlamda cezbedici
dursalar da, küçük metrekarede başarılı sonuçlar vermeyebilir. Çok renkle mekanı bölmek yerine, tek ve açık renkle ferahlığı elde etmek akılcı bir seçim olur.

Aydınlatma

Küçük alanları büyütmek söz konusu ise aydınlatmaya çok iş düşüyor. Tavandan aydınlatma sevmeyenlerin sıkça rağbet ettikleri yerden aydınlatmalar, oldukça şık olmakla birlikte, ışığını yeterince yayamadıkları için mekanı daha karanlık yapabilir. Bu da o mekandaki ferahlığı bir anda alıp götürür.

1 yorum:

fikir işçisi dedi ki...

bloğunuzu şimdi keşfettim çok cici bir blog emeğinize sağlık:)

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe