Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

7 Ekim 2009 Çarşamba

Güzel ve Bakımlı Olmanın Detayları



Ne demişler: ‘‘Çirkin kadın yoktur. Bakımsız kadın vardır.’’ Gerçekten de öyle. Kendine bakmasını bilen, derli toplu kadınlar her zaman, her yerde baştacı ediliyor. Aşırı makyaj yapan, ağır parfümler süren, frapan giyinen, takıp takıştıran kadınlar değil sözünü ettiğimiz. Kendine değer veren, saygı duyan, bunu giyimiyle, davranışlarıyla bir bütün halinde sergileyen kadınlar... Bu arada yakışıklı erkekler bile tahtlarını, bakımlı olan erkeklere bıraktı. Bizden söylemesi. İşte size küçük öneriler...
Güzel ve bakımlı olmanın detayları
Her sabah evden çıkmadan önce mutlaka duş alın.
Haftada bir kez saçınıza kuaförünüzde bakım yaptırın. Her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz ürünlerle kendiniz de evinizde yapabilirsiniz.
Çantanızda mutlaka bir el kremi bulundurun. Çatlamış eller ve dudaklar kötü bir görüntü yaratır.
Deodorantınızı yanınızdan ayırmayın. Temiz vücuda sıkılacak deodorant hem güzel kokmanızı, hem de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
Ne kadar aceleniz olursa olsun ütüsüz, kırışık giysilerle dışarı çıkmayın.
Saçlarınıza fön çektirmek için zamanınız yoksa, saçlarınızı toplayın. Böylece sürekli uğraşmaktan kurtulursunuz.
Bakımlı görünmek için dolaplar dolusu giysiye ihtiyacınız yok. Sadece kıyafetlerinizin birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Tabii kişiliğinizi yansıtan giysilerden de vazgeçmeyin.
Fazla kilo almaktan kaçının. Güzel de giyinseniz, bakımlı da olsanız, fazla kilo tarzınızı yansıtmanıza imkan vermez.
Asla kaçık çorap giymeyin. İnce çorap giymek zorunda kaldığınız günlerde mutlaka bir yedeğini çantanızda taşıyın.
Yarısı çıkmış ojelerle dolaşmamayı alışkanlık haline getirin. Tırnaklarınız uzun olmasa bile elleriniz manikürlü olsun.
Gündüz makyajı için hafif bir ruj ve göz kalemi yeterli olacaktır. Dolayısıyla gece ve gündüz makyajlarını birbirinden ayırın.
Kuaföre gidemiyorsanız, saçlarınıza kendiniz şekil verebilirsiniz.
Örneğin, birçok yerde bulabileceğiniz değişik saç fırçaları, fön makinaları ve biraz sprey yardımıyla saçlarınızı kuruturken de istediğiniz biçime sokabilirsiniz.
Bakımlı ve çekici görünmenin kurallarının en başında tabii ki fazla kilo almamak gelir. Diyetisyenlere göre az ama sık yemek, kilo almamanın ilk şartı. Bu kurala uyduktan sonra kendinizde hergün belirli bir incelme göreceksiniz.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe