Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

6 Haziran 2010 Pazar

DİYET HATALARI VE SİZDEN GÖTÜRDÜKLERİ


Bugüne kadar birçok kez diyet yaptınız ve/veya gazetelerde, internette, dergilerde birçok diyet reçetesine rastladınız. Denediniz fakat başaramadınız…Ya da diyete başladığınız kilodan daha fazlasını aldınız. Gördüğünüz her şeye nasıl inanmıyorsanız, gördüğünüz her diyet reçetesine de güvenmemelisiniz. İşte yanlış diyet reçeteleri ve yarattığı sonuçlar…


Öğün atlarsak:
Sabahları geç kalkmak, öğlene doğru kahvaltı yapmak ve öğün saatlerinin dengesiz olması ilk problemi oluşturmakta. Öğün atladığınızda bir sonraki öğüne çok aç oturursunuz ve bu durum çok daha fazla besin tüketmenize neden olur ve metabolizma hızınızı yavaşlatır.


800 kaloriden az alırsak:
Bu tarz diyetlere vücudun ilk tepkisi su ve kas kaybının olmasıdır. Bu kayıp ile beraber metabolizma hızı hızla düşer. Yorgun ve bitkin düşmekle beraber, bağışıklık sisteminiz güçsüzleşir. En tehlikeli durum ise kalp atışlarında dengesizlik meydana gelmesidir.


Hiç yemezsek:
Vücudun ölüm orucu tarzı diyetlere verdiği tepkiler oldukça yüksektir. Beden gerekli besini alamaması nedeni ile enerji ve yakıttan yoksundur. Bitkinlik, baş dönmesi, su ve kas kaybı meydana gelir. Sonuç olarak metabolizma hızınız geri dönüşümsüz olarak çok düşer.


Yalnızca yüksek protein alırsak:
Temel besin kaynağımız olan karbonhidratların bu diyetlerde çok düşük miktarda bulunması nedeni ile enerjimiz düşer. Dolaysıyla yorgunluk, mide bulantısı, su kaybı, kabızlık, baş ağrıları meydana gelebilir. En önemli kayıp kas doku miktarındaki azalmadır. Yüksek protein ve düşük karbonhidratlı diyetlerin en önemli özelliği fazla miktarda yağlı besinlerinde diyetin içinde dolaylı yoldan bulunmasıdır. Yüksek yağ içeriğinin vücuda alınması, kalp hastalığı, bazı kanser türlerine sebebiyet verebilmektedir. Özellikle kalsiyum minerali başta olmak üzere gerekli olan minerallerin ve vitaminlerin alımı yetersizdir.

Yalnızca yüksek karbonhidratlı diyet alırsak: Bu diyetlerde kişi genellikle bitkinlik halindedir. Yüksek miktarda lifli besin alımı sonucu su kaybı ve kabızlık meydana gelebilir.


Her öğün sıvı diyet formülleri tüketirsek:
Bu diyette kayıp genellikle su ve kas miktarında olmaktadır. Metabolizma hızının yavaşlamasının yanı sıra düzensiz kalp atışına da neden olabilmektedir. Böbreklerde sorun meydana gelebilir. Ayrıca ishal, kabızlık, saç dökülmelerine de sebebiyet verebilmektedirler.

Moda diyetleri uygulamak: Bu tarz diyetler vitamin ve mineral yönünden kısıtlı olmasının yanı sıra alınması gereken protein miktarı da tam olarak karşılanamamaktadır. Yarattığı sıkıntıların başında saç dökülmesi, tırnakların incelmesi, kas kaybı, ishal ve kabızlık gelmektedir.

“Beslenme programınız parmak iziniz gibidir, sadece size özeldir”

Dyt. Serkan Tutar


0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe