Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

27 Haziran 2010 Pazar

Ciltteki Kırmızı Lekeler - Cilt Lekeleri

Genellikle yüzde meydana gelen bu kılcal damarların genişlemesi sonucu ortaya çıkar. Burunda, alın bölgesinde ve yanaklarda sıkça rastlanır. Cilt lekelerini gidermek için aşağıdaki karışımlardan faydalanabilirsiniz. Bir tutam asma yaprağı bir kaba konulur. Yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra temiz bir bezle sorunlu bölgelere sürülür. b) İki tutam kekik yaprağı, kırmızı gül yaprağı, civanperçemi, ebegümeci, bir tutam anason bir kaba konulur. Yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuk olarak her gün çay bağrı ile günde bir kez içilir.

Üç tutam akçe ağaç yaprağı tütün şeklinde kıyılarak suda on dakika kadar demlendikten sonra sıkılır. Bir avuç pirinç unu, bir bardak gülsuyu ve yarım fincan badm yağı ilave edilerek krem yapılır. Elde edilen bu krem yüzdeki lekelerin giderilmesinde etkili olur. Yüze maske olarak uygulanır. Aynı zamanda cilde parlaklık verir, kırışıklıkların giderilmesinde etkili olur.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe