Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

20 Aralık 2009 Pazar

Pırlanta Taşlar Ve Özellikleri


Kalp Kesim Pırlanta Taşlar










Emerald Kesim Pırlanta Taşlar










Yuvarlak Kesim Pırlanta Taşlar




Prenses Kesim Pırlanta Taşlar


Markiz Kesim Pırlanta Taşlar

Damla Kesim Pırlanta Taşlar

Milyarlarca yıl önce, yeryüzünün derinliklerinde yüksek ısı ve basınç altında karbon moleküllerinin kristalleşmesi sonucu oluşan elmas, doğanın kalbinden her biri diğerinden farklı, tek ve eşsiz olarak günümüze ulaştı. Sertliği dolayısıyla kalıcılığın, nadir bulunan değerli bir taş olarak, sonsuza kadar sürecek aşkların, gücün ve asaletin sembolü oldu.

Milyonlarca yıl boyunca sıcak, soğuk, rüzgar, su ve basınç gibi doğa güçlerinin etkisi altında yeryüzünün derin katmanlarında varlığını sürdüren ve büyük güçlüklerle yeryüzüne çıkartılan Elmas, günümüzde değerli sanatkarların ellerinde özenle işlenerek, çeşitli kesimlerde şekillenip göz kamaştıran pırlantaya dönüştü.

Doğada çok az ve nadiren bulunabılen Elmas M.S. 1850'lerden itibaren Güney Afrikadaki bir bölgede en önemli elmas madeninin işletmeye açılmasını takiben günümüzde modern yöntemler kullanan jeologlar tarafından Sibirya ve Kanadanın donmuş tundralarından Afrikanın sıcaktan yanan çöllerine ve okyanus diplerine kadar her yerde aranmasına rağmen genede insanların talebini karşılayacak miktarlarda bulunamamaktadır. Buda onun ulaşılamazlıktan da kaynaklanan değerini arttırmakta ve süs eşyası olarak kullanılmak yanı sıra değeri gün geçtikçe artan tasarruf aracınada dönüşmesine giderek yol açmaktadır.

Doğada ender bulunuyor olması ve muhteşem parıltısını açığa çıkarmak için büyük bir ustalığın gerekmesi, tarih boyunca insanlar için, Sonsuz ışıltısını ve içindeki ateşi hiçbir zaman kaybetmemesi; aynı zamanda değişmeyen beyaz ve duru görüntüsü ile saflığın, güzelliğin, sevgi ve sonsuz aşkın, gurur, zenginlik ile gücün simgesi haline gelirken, baştan çıkarıcı güzelliği ile kadınların vazgeçemediği ve almaktan en cok mutlu oldukları hediye oldu.


0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe