Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

3 Aralık 2009 Perşembe

Bakımlı erkek daha başarılı

Bakımlı olan, kendine özen gösteren erkekler toplumsal yaşamın her alanında kendilerini daha iyi ifade ediyorlar, daha kolay diyalog kurarak daha mutlu oluyorlar.

Herkes fiziksel olarak çekici olmak, beğenilmek ve saygı görmek istiyor. Fiziksel çekicilik sadece kadınlar için değil, erkekler açısından da her geçen gün daha çok önem kazanıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, vücudunu ya da bedeninin bir yerini beğenmeyen ve bu nedenle çözüm arayanların %80,6’sını kadınlar oluştururken; erkeklerde bu oran %68,5’a ulaşmış durumda. Evlilik ve çift terapisti, Uzman Psikolog Özgür Aktan, fiziksel görünümün günümüzde giderek daha çok önem kazandığını belirtirken bu durumun özellikle erkeklerin hayatına nasıl yansıdığı da şu şekilde ifade ediyor:“Erkekler açısından bedensel memnuniyetsizlikler saç ve vücut yapısı ile ilgiliyken kadınlar daha çok cilt ve ve kilo konularında yoğunlaşıyor. Yaşam tarzları ve tüketim alışkanlıklarına bağlı olarak erkeklerde saç bakımına özen gösterme ve spor; kadınlarda ise giyim ve makyaja düşkünlük şeklinde davranış değişiklikleri gözleniyor.Philips ve arkadaşlarının yaptıkları bir çalışmada; katılımcılar, bedenlerinde en çok dikkat ettikleri ve kendilerini rahatsız eden bölgeleri cilt(%80), saç(%58), burun(%39), karın(%32), diş(%30) ve kilo(%29) olarak belirtiyorlar.

Bu konular eş ve arkadaş seçiminde de önem kazanıyor. Eş seçiminde ya da ilişkilerde çiftler kendilerinde ve eşlerinde en çok dikkat ettikleri yerlerin cilt, saç ve vücuttaki tüyler, karın ve dişler olduğunu belirtiyorlar. Özellikle bu bölgelerde bakımlı ve estetik görünüme sahip kişilerin diğerlerine göre daha avantajlı olduğu gözleniyor.

Bakımlı erkekler ve kadınların toplumsal ve mesleki işlevselliklerinin daha yüksek olduğu, ilişkilerde daha olumlu izlenimler bıraktıkları da yaşanan bir gerçek olarak ortaya çıkıyor.Bu anlamda saç bakımı ve görünüş erkekler için çok büyük önem kazanıyor. Hem özgüvenleri hem de çevre ile olan ilişkileri açısından saçlarına bakım yapması ve koruyucu önlemler almaları giderek kaçınılmaz oluyor. Zaten iş ve sosyal hayatta genel gidişata bakıldığında da artık bu durum kolaylıkla gözleniyor.

Önceden erkekler hemen hemen herkese uygulanan benzeri tip saç kesimi yaptırmaktayken, bugün sadece saç kesimi değil, saç bakımının da yapıldığı erkek kuaförlerine gitmeyi tercih ediyorlar. Hatta kendi cilt ve saç yapılarına uygun ürünler kullanılmasını talep ediyorlar.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

bakımlı olan erkek ya da kadın herkes basarılı bence...kısının kendine ve cevresıne saygısını gosteriyor

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe