Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

17 Aralık 2009 Perşembe

Oniks Taş ve Ametist Taşlar

Ametist Taşlar


Ametist, kuvars ailesindendir. Mor veya mavi-mor renklidir. Yüzyıllar boyunca değişik toplumlarda beğeniyle kullanılmıştır, Asya ve Mısır'da mühür olarak kullanılmıştır. Eski çağlarda sarhoşluğu yok eden taş olarak kabuledilirdi. O yıllarda kadeh, kap, çanak gibi araçların çoğu ametistten yapılmaktaydı. Bu taş, endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Kanı temizlediğine ve enerji veridiğine inanılır. Aynı zamanda bilinç seviyelerini yükseltiğine ve yatıştırıcı etkisi olduğuna inanılır. Meditasyon için kullanılan en ideal taşlardan biridir. Çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından koruduğuna inanıldığı için çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirdiğine, tiroid bezlerini harekete geçirdiğine inanılır. Aynı zamanda tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi olduğu, zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılmaktadır. Fiziksel yetenekler, yaratıcı ifade ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirdiğide düşünülür.
Oniks Taş

Kaygı azaltıcı bir taştır. Karşı cinsle olan kutuplaşmaları dengeler ve ilişkileri kuvvetlendirği düşünülür. Oniks kontrol ve denge unsuru bir taşdır. Bağımlılıklardan kurtulmaya yardım ettiği, konsantrasyonu sağladığı ve nazara karşı koruduğuna inanılır. Bazı kişiler tarafından Ayrılık Taşı denir.Oniks’in bir çok renk çeşidi vardır. Bu taşı kullanan kişinin hangi konuda enerjiye ihtiyacı varsa onu sağlayan bir taş olarak bilinir. Gelecek kaygılarını yok eder. Kişilerde farkındalığı da sağlayan bir taştır.

2 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Bilginize hayran kaldım.Bizleri aydınlattığınız için teşekkürlerr.Sevgilerrrrr.

SİBEL dedi ki...

merhaba,


2004 yılından bu yana Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal da hizmet veren mağazamız sürekli yenilenen ürünleri ve güncellenmiş olan internet sitesi ile siz müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.


www.sertmineralstones.com


Saygılarımızla,

Sibel Kandemir

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe