Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

22 Ağustos 2010 Pazar

Gelinlikte Tasarruf Yapmak İçin Dikkat Edin

Biliyorsunuz özel günler söz konusu olduğunda, her olay ekstra pahalı olarak planlanıyor üreticiler tarafından. Her zaman gittiğiniz kuaför, gelin başı için daha fazla talep eediyor, ayakkabılar gelin ayakkabısı olunca pahalanıyor ve elbette gelinlikçiler de insanlar mecbur alacağı için fahiş fiyatlar veriyor.

Yaklaşık 1 ay kadar önce şehir dışına gönderilmek üzere arkadaşımla İstanbul'da gelinlik araştırdık. Bir gelinin kendi gelinliğini seçememesinden daha kötü ne olabilir ki diye düşünüyorsunuz eminim. Ancak o kişinin Istanbul'a gelme imkanı yoksa ve bulunduğu şehirde modası geçmiş 10 modelden birini seçmek zorunda kalması ile kıyaslanacak olursa, bu büyük bir ayrıcalıktı onun için. Üstelik resimlerle de seçmesine yardımcı olduk.

Üsküdar'da oturduğum için önce çarşıdaki gelinlikçilere baktık. Bazı modelleri beğendik ve sıfır gelinlikler için ortalama 1000 tl fiyat aldık. Gelinlikçilerin hepsi kendi dikimleri olduğundan, modellerde çeşitli modifikasyonlar yapılmak istendiğinde hemen yapıyorlar. Üstelik gelinliklerin arkası çapraz iplerle bağlanacak şekilde dikilmiş oluyor genelde. Böylece her vücuda uyacak şekilde sıkılabiliyor.

Daha sonra gelinlikçilerin mekanı Fatih'i gezdik. Fatihte çok sayıda model ve mağaza olmasına rağmen, sanırım merkez olduğu için, Üsküdar'da sorduğumuz gelinlik modellerine eşdeğer (hepsi yeni model farklı gelinliklerdi) modeller 1500-1750 den başlayıp çok yüksek fiyatlara kadar uzanıyor.

En son olarak da Mahmutpaşa'yı gezdik, çünkü zaman zaman ordaki başka işlerim için gittiğimde çok hoş modellerin yer aldığını görüyordum. (Çok eskiden genelde modanın çok gerisindeki modeller olurdu, bakamazdınız bile). Aaa burda böyle gelinlikler de mi varmış deyip de fiyatları sorduğumda hiç de ucuz olmadığını öğrendim, 1900 tl civarı. Yalnız özellikle burdaki gelinliklerin aşırı taşlı, parıltılı vs olduğunu belirtmeliyim. Sade modeller sevenlere pek hoş gelmeyecektir.

Sonrasında yine başladığımız yere döndük ve Üsküdar'da beğenmiş olduğumuz gelinliğe biraz pazarlık yaparak ve de aciliyeti olduğu için 650 tl'ye kiraladık. O kadar hoşumuza gitti ve böyle ucuza aldığımıza çok sevindik çünkü bu gelinliğin fatihte 2000 tl lik gelinliğe eşdeğer bir model olduğunu söylemeliyim. Bu harika indirim, biraz bayanın iyi niyetinden ve biraz da gelinliğin kısa süre için alınıp geri getirileceğinden kaynaklandı. Çünkü bir hafta içinde kullanılıp geri gelecekti ve o gelinliğin bir haftada satılması, öyle sakin bir yerde pek mümkün olmayabilirdi. Yani satıcı, bir hafta burada boş boş durup hiç bir kar getirmeyeceğini düşünerek, bir haftada 650 tl kazanmayı tercih etti. Bize gelinlik ile birlikte, el çiçeği, saç çiçeği, duvak ve takı çantası verildi.

Ve gelinliğin sahibi gelin, gelinliğini çok beğendi. Üzerine tam oldu ve çevresindekiler onun gibi bir gelini ilk defa gördü.

Bu yüzden bazı tavsiyelerim olacak.

--> Eğer gelinliğinizi diktirecekseniz, gelinlik merkezlerine değil daha sakin semtlere gidin. Nasılsa istediğiniz modeli diktireceksiniz. Onların vitrinlerinde Fatih'teki gibi gösterişli modeller olmaması, dikemeyecekleri değil henüz bunu talep eden olmadığının göstergesidir.

--> Eğer diktrmeyip hazır modellerden almayı düşünüyorsanız, gezin, modelinizi gelinliğinizi beğenin. Almak istediğinizi belirtin ve pazarlık yapın. Çünkü mevcut gelinliğin tüm işi bitmiş olduğundan, yeniden fazla bir uğraş gerektirmeyecektir. Ve satıcı elinde olan gelinliğin elde kalmasındansa daha ucuza vermeyi kabul edecektir.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

bilgi için çok teşekkür ederim.Gelinlikçinin adı,adresini alsaydım ben :) lazım olucakta :)

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe