Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

29 Ocak 2010 Cuma

Maske Reçeteleri :



Seftali Maskesi : Çok olgun bir seftali alin ve bunu iyice ezin. Gazli bezi iki kat yapin ve arasina ezdiginiz seftaliyi yayin. Bütün yüze ve boyuna sürün, 20 dakika koyunca yatarak bekletin. Gül suyu ile yikayarak temizleyin. Bu maske tenin tazeligi, canliligi için çok yararlidir.

Havuç Maskesi : Havuç ve maydanozu püre haline gelene kadar mikserden geçirin. Yüze ve boyuna kalin bir tabaka halinde sürün. 20 dakika kadar bekletin ve daha sonra ilik suyla temizleyin. Bu maske deriyi zehirlerinden arindirarak temizler, cilde eski inceligini ve elastikiyetini ve esnekligini kazandirir.

Salatalik Maskesi : Esit miktarlarda salatalik, helvaci kabagi ve kavun çekirdegi alin. Bunlari bir mikserden ayri ayri geçirerek iyice toz haline getirin. Bir miktar süte her tozdan birer kasik olmak üzere krem koyuluguna gelene kadar koyun. Bu karisimi yüzünüze sürün ve yaklasik 30 dakika kadar bekletin. Ilik gül suyu ile çikarin. Bu maske genis gözenekli ciltlere çok faydalidir.

Tere Maskesi : Bir ölçü bala üç ölçü tere özü katin. Ikisini birden iyice karistirin. Böylece bir maskeden çok losyon elde etmis olursunuz. Pamuktan yapacaginiz bir tampona bu losyondan bolca koyarak sabah-aksam yüzünüze sürün. Kurumaya birakin. Ilik suyla çikarin. Bu losyon derideki kizarikliklara da iyi gelir.

1 yorum:

Nuray dedi ki...

Şeftali en sevdiğim meyvadır.Kokusuna bayılırım...Asıl amacına ulaşmadan mideme inecektir herhalde...

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe