Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

30 Ocak 2010 Cumartesi

Kremler ve Cilt Kurumasi :




Kremler cildin kurumasina karsi köklü bir çözüm getiremezler ama,bazi özel kremler cildi çok etkili olarak koruyabilirler. Cildin kurumasi hepimizin bildigi bir terimdir. Rüzgara, kuruluga, günese, pislige karsi korunmasiz bir cilt, hizla sagligini bozan bu dogal sonuca ugrar. Saydam tabaka hücreleri sularini kaybederek kurur.

Kremlerin Görevleri : Dikkat ! Hiçbir krem cildi derinlemesine nemlendiremez. Kremler saydam tabakanin sadece yüzeydeki kisimlarinda etkin bir rol oynayabilirler. Cildin korunmasi iki asamada gerçeklesir;

Hafif terlemelerin yaratacagi su kayiplarinin engellenmesi gerekir. Bu üst deriyi dis etkenlere karsi tecrit eden korumayi önleyen kremlerin görevidir. Söz konusu kremler hava saldirilarina karsi bir engel olusturur ve terlemenin yarattigi su kaybini yavaslatir. Günümüzde higroskopik element olarak sütten elde edilen amino asitler cildin nemliliginde önemli rol oynayan tabakanin asitlik oranini dengeleme gücüne sahiptir.

Ayni zamanda deriye nemlendirici elementler saglamak gerekir. Bu da higroskopik element esasli nemlendirici kremlerin görevidir.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe