Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

22 Şubat 2011 Salı

Konukların Kaynaşması İçin







Bizim kültürümüzde böyle bir sorun yok, genelde herkes hemen kaynaşır ve konuşur. Ancak geçen gün izlediğim bir filmde gördükten sonra, aynı konulu bir yazıya bugün denk gelmiş olmama şaşırdım doğrusu. Filmde evlenecek çift oturma planının yerleşimiyle meşguldü ve bunun çok zor bir denklem kadar çözülmesi zor bir konu olduğundan şikayet etmişlerdi. Zira yanyana oturacak kişilerin keyifli vakit geçirmesi için birbirleriyle konuşmalarını sağlayacak şekilde yerleştirmeye çalışıyorlardı, ve ilgi alanlarını düşünerek herkes için uygun bir masa bulmak pek de kolay değil.

Martha bu konuya da bir pratik çözüm getirmiş ve konuşma başlatıcı oyunlar altında bir dizi öneri sunmuş. Bu öneride neler yok ki, işte tarihlerin olduğu bir tablo hazırlayıp, insanların ilişkinin tarihleri hakkında tahmin etmelerini sağlamak, yer katlarına iki kişinin ismini yazıp onları eşleştirmek gibi öneriler. Bir de özellikle çocukları oyalamak için hazırladıkları bir fikir hoşuma gitti. Bir kart ve bir fotoğraf makinesi bırakılıyor, kartta yazan konularda fotoğraflar çekmesi için ona casusluk görevi veriliyor. Çocuk da tüm gün onunla meşgul oluyor.

Bir diğer öneri ise dans ve müzik ki işte bu bizim en çabuk kaynaşma konumuz. En ağır kişiler bile bizim oyun havalarımıza direnemez değil mi? :)
kaynak

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe