Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

22 Eylül 2010 Çarşamba

Giyinme Odaları






Eğer evinizde boş bir oda, yada merdiven altı varsa, veyahut büyük bir odanız varsa bir bölümünü giyinme odasına dönüştürebilirsiniz. İç yerleşimini arzunuza göre ayarlayabilir, hem daha fazla eşya saklama kapasitesiyle hem de kapı kapandığında tüm dağınıklığı ortadan kaldırmasıyla, şimdi giysi odaları gardroplara göre daha çok tercih ediliyor. İç yerleşimini ayarlarken önce temel ihtiyaçlarınızı belirleyin, sonra ona göre raf ve askıları hesaplayın. Temel olarak böyle bir dolapta olması gereken kısımlar şöyledir.

Elbise askılığı, çekmeceler, raflar. Daha ileriye gidecek olursanız, kutular, kravat ve pantalon askılıkları, ayakkabı gözleri.

Dolabın yerleşiminde ise şu noktalara dikkat etmekte fayda var.
1-Eve ait eşyaların yerleşimi (yastık, battaniye, nevresim, örtüler...)
2-Evin bayanına ait eşyalar için bölümler ( etek ve pantalon için yarım askılık, gömlekler için yarım askılık, uzun elbise ve mantolar için bir uzun boy askılık, kışlık ve yazlık kazaklar için raflar)
3-Evin erkeğine ait eşyalar için bölümler (bayanlarınkine benzer şekilde)
4- Eğer ayrı bir dolap düşünmüyorsanız çocuklara ait bölümler.



1 yorum:

NeS dedi ki...

harika. açıklayıcı bilgiler de çok işimize yarayacak...

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe