Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

3 Eylül 2010 Cuma

En büyük makyaj hatası


Severek takip ettiğimiz Pudra.com sitesinde gördüğüm bu yazıyı paylaşmalıyım dedim, zira ben de aynı hatayı yapıyorum. Eğer sizlerden de benzer alışkanlıkta olan varsa diye paylaşmak istedim.

Son zamanlarda yapılan en büyük hata, koyu renkler kullanmak. Özellikle çok fazla siyah renk kullanmak. Modanın da bu konuda etkisi fazla elbette. Ama şunu söylemeliyiz ki, renkler konusunda bir yanlış anlaşılma var. Çünkü koyu renkler ifadeyi kapatır, açık renkler ise yüzümüze derin bir ifade kazandırır. Dikkat ettiyseniz makyözlerin çoğu, gözün iç kısımlarına açık renk sürerler, böylece gözler daha iri gözükür. Ancak biz hanımlar önce gözkapaklarımıza koyu far, sonra gözün içine siyah kalem çekerek siyah bir maskarayla makyajı tamamlarız. Hata!

Gece mavisi ve mor
Gözler, makyajda ifadeyi belirleyen ana unsurdur. Göz makyajınızı nasıl yaparsanız, o günkü görünümünüzü belirlemiş olursunuz. Şaşırmayın ama gece mavisi ve mor tonlarında eyeliner, kalem veya maskara gözlerinize derinlik verir; siyah değil. Bu renkler gözlere derinlik katacağından, gözler daha büyük ve etkileyici görünür.


0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe