Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

3 Mart 2010 Çarşamba

Mum Işığının Büyüsü




Işıklandırma, kutlama anlarının başrolünü kimseye kaptırmaz. Hele mum ışığı, tek başına bir köşede bile dursa, bir odanın anlamını baştan sona yeniden yazabilir.Mum, sadece ışık değildir çünkü. Sadece onu görürseniz, parlaklığı, fitili, ışığın içinde bulunan siyahi gölge ve çevresine verdiği haleyle mutlu olabilirsiniz. Ama ötesini de görebilirseniz, orada saklı duran umutları, hayalleri, sıcaklığı ve enerjiyi hissedersiniz.Eskiden sadece elektrikler kesildiğinde başvururduk mumlara. Bugün ise, mumsuz bir ev çiçeksiz bir ev kadar uzak bir ihtimal. Hayalgücümüz kadar geniş çeşit, renk, form ve kokuya sahip olan mumlar, salonlarımızın, sofralarımızın, yatak odalarımızın, banyolarımızın ve bahçelerimizin her yerinde artık. Kalıbına sığmayan bir çocuk gibi durmadan şekil değiştiriyor, ışığını oradan oraya yansıtıyor, kapı aralarından süzülüp dokunduğu her yeri ısıtıyor.

Mumla neler yapabilirsiniz

Vitray tarzında renkli mozaiklerden tasarlanmış mumluklarla loş bir aydınlatma sağlayabilirsiniz.Mumlukların içinde perde kornişine asabilirsiniz. Beyaz ya da renkli cam bardaklar içinde merdiven basamaklarına dizerek gökkuşağı tonlarında ışık noktaları yaratabilirsiniz.Duvarınıza aşağıdan yukarı asarak bir ışık ağacı oluşturabilirsiniz.Kristal ya da boncuklu mumluklar içinde yakarak tıpkı bir yıldız gibi parlamalarını sağlayabilirsiniz. Cam fanuslar içinde suda yüzdürebilirsiniz.Fenerlerin ve kandillerin içine koyarak oryantal bir etki yaratabilirsiniz.Aynanın önüne dizerek gölge ve ışık oyunları oluşturabilir; etkisinin ikiye katlanmasını seyredebilirsiniz. Mumlukları kuru ağaç dallarına asarak alternatif bir yılbaşı ağacı tasarlayabilirsiniz.Cam sürahilerin ağzına kağıttan kaseler yaparak içlerine koyabilirsiniz.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe