Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

5 Kasım 2009 Perşembe

Göğüs Bakımı!

Göğüs Bakımı!
Vücudunuz da en az cildiniz kadar bakıma ihtiyaç duyar. Kadınlığınızın simgesi olan bedenin en hassas bölgelerinden sayılan göğüs bakımı, pek çok kadın tarafından ihmal edilir.
Göğüs Bakımı!
Göğüsler hakkında genellikle yanlış bir bilgi yaygındır. Göğüslerin kastan oluştuğu düşünülür. Oysa göğüsler, yağ ve meme bezlerinden meydana gelir. Göğüs kasları, göğsü oluşturmaz, sadece tutmaya yararlar. Göğsü asıl tutan şey, deridir. Hamilelik, emzirme, zaman ve deride oluşan yapısal bozukluklar, süre içinde serinin sarkmasına ve gevşemesine sebep olur. Bunu engellemenin yolu ise, göğüs bakımıdır.
Göğüslerinizi her gün nemlendirin. Bunun için, vücudunuzun geneline uyguladığınız bir nemlendiriciyi kullanabilir veya sadece göğüsler için üretilen bir kremi uygulayabilirsiniz.
Çok sıcak su ile duş almamaya özen gösterin. Banyonuzu bitirdikten sonra, göğüslerinize soğuk su tutarak, kan dolaşımını sağlayın. Yazın güneşlenme sırasında, göğüslerinizin güneşle direkt temas etmesine engel olun. Sürekli yüz üstü yatmak, göğüs şeklinizi deforme eden faktörlerden biridir. Sürekli kilo alıp vermek, göğüslerin elastikiyetini kaybetmesine neden olur. Bu yüzden kilo verimi sırasında mutlaka sporla desteklemek gerekir. Rejim yaparken, diyet listenizde proteinden fazla yararlanırsanız, göğüsleriniz rejimden daha az etkilenir.
Sutyen seçimi, göğüslerinizin bakımı ve formu için, son derece önemlidir. Sıkı bir sutyen, göğüslerinizde gereğinden çok baskı uygulayacağından, kan dolaşımını engelleyecektir. Askılarının fazla sıkmaması, iz bırakmaması ve omuzları acıtmaması gerekir. Sutyenin askı boyu doğru ayarlanmalıdır. Dik göstermek için askı boyunu gereğinden fazla kısaltarak, göğsü yukarıya doğru germek sağlıksız bir harekettir.
Gergin göğüsler için, 2 yumurtayı çırpın ve göğüs uçlarına gelmeyecek şekilde göğsünüze sürün. 10 dakika bekledikten sonra, ılık su ile yıkayın, bitiminde soğuk su ile şok yapın ve bittiğinde hafifçe kurulayın.
Bir başka bakım için, limon kullanabilirsiniz. Limonu ortadan ikiye kesin. Göğüslerinizi ve dekolte bölgenizi limonla ovun. Durulayın ve aynı bölgeye bal sürün. 10 dakika bekleyin ve durulayın.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe