Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

25 Ağustos 2009 Salı

Saç Renginizin Ömrünü Uzatın!




Saçınız ilk boyadığınızdaki parlaklık ve canlılık, yerini zamanla mat ve cansız bir görüntüye bırakır. Saçlarınıza biraz daha özen göstererek, güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
Saç Renginizin Ömrünü Uzatın!
Saçları boyamaktan daha zoru, boyalı saçı sağlıklı ve bakımlı tutabilmektir. Saç deriniz kuruyor ve kaşınıyorsa, başınızı elma sirkesiyle yıkayın. Elma sirkesi kaşıntıyı alacak ve kuruluğu giderecektir. Saçlarınız sürekli karışıyor ve zor taranıyorsa, saç kreminizden birkaç damlayı, spreyli bir şişeye koyun. Su ilave edin ve iyice çalkalayarak kullanın.
Sarışınlar:
Sarı saçlar, yoğun bakıma ihtiyaç duyar. Eğer röfleniz varsa veya saçlarınız komple sarıysa, çok hassaslaşmışlardır. Sarı saçlar için üretilmiş bakım kremleri, serumlar ve kürler, bu saçın gereksinimlerini karşılar. Saç telleri tamir olur, dayanıklı hale gelir. Aynı zamanda özel yansıtıcı maddelerle saçların sağlıklı bir şekilde parlaması ve ışıldaması sağlanır. Saçınıza haftada bir yoğun bakım kürü uygulayın.
Esmerler:
Bu saçlarda en önemli nokta, şık bir parlaklığa sahip olmalarıdır. Kahverengi ve siyah saçlar çabuk kırılır ve mat görünebilir. Üstelik sık yıkamak ve fön çektirmek, saçın rengini zayıflatır. Koyu renk saçlara özel renk şampuanları, saç kremleri ve şekillendirme ürünleri, içerdikleri nemlendirici etken maddeler sayesinde saça eski rengini ve parlaklığını geri kazandırırlar.
Kızıllar:
Kızıl saçlar çok çabuk solduğu için bakımları çok önemlidir. Bu saçları normal şampuanlarla yıkamak ve yoğun güneşe maruz bırakmak büyük bir hatadır. Çünkü kırmızı renk pigmentleri suyla birlikte saçtan atılırlar. O yüzden rengi sürekli tazelemek gerekir. Güneş ışınlarından dolayı saçlarınızın matlaşmasına engel olmak amacıyla, içeriğinde UV filtresi barındıran şekillendirme ürünleri kullanmanız, özellikle yaz aylarında çok önemlidir.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe