Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

3 Temmuz 2009 Cuma

Mutfaktaki Kokular ve Bozulan Soğanlar;

Mutfaktaki Kokular
Kışın mutfaklarımızı kolay kolay havalandıramayız. Yemek kokuları evimize siner ve ağır bir koku oluşur. Oluşan bu kötü kokulardan kurtulmak için püf noktamız ise mutfakta ısı yayan( kalorifer) gibi cihazların üstüne suyun içine parfüm damlatarak bir kaç gün beklemektir.

Bozulan Soğanlar
Fazlasıyla aldığınız soğanlar gün geçmeden filizleniyor, bozuluyor veya küfleniyorsa işte püf noktamız; soğanı herzaman kendinize belirli periyotlarda yetecek kadar satın alın. Mesela 2 haftada 1 kilo gibi. Ve aldığınız soğanları kese kağıdına sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.

1 yorum:

HADİYE dedi ki...

Merhaba Ge-Ce,

Sonbaharda çok ucuzlayan fiyatı nedeniyle genellikle toptan alma adeti vardır Anadoluda ve şehirlerde.Bende çokça alırım kışlıklarımı.
Ama kaloriferli evlerde yiyecekleri saklayabilmek önemli.Saklayacak yeri olmayanların fazla alıpta çürütmeleri ve onca yiyeceğin çöpe gitmesi yazıktır günahtır.
Ben genellikle Soğanım yeşerip bozulmadan önce hafta sonları bir güzel seçerim. Oturup bu yumuşayanları yemeklik dpğrarım.Sonrada poşetleyip doğru buzluga kaldırırım.
İşten eve geldiğimde yemek yapmak benim için çok kolay dır.Soğanım doğranmış,Kıymam kavrulmuş, Sebzelerim ayıklanıp yıkanıp buzluğa konmuştur.
Bana hepsini birleştirmek düşer 10 dakikada yemek ocağa konmuş olur.:)
Teknoloji çağında yaşıyoruz.Her şeyimiz var.Allah cc bizlere yiyeceğide eşyaların en güzelinide fazlasıyla lütfediyor.Bizlerde bunlardan faydalanarak bulamayanları düşünüp yiyeceklerimizin zerresini ziyan etmemeliyiz.

Sevgiler*

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe