Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

5 Temmuz 2009 Pazar

Hamilelikte Özbakım



Temizlik
Vücut temizliği hamilelikte büyük önem taşımaktadır. Tuvalete girmeden önce ve çıkınca eller bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Haftada en az bir defa ılık su ile banyo yapılmalıdır. İç çamaşırları sık sık değiştirilmelidir.

Diş bakımı
Hamilelikte annenin dişleri zarar görmez. Her bebeğin annede diş eksilttiği biçimindeki inanış doğru değildir; ama hamilelikte yeterli beslenmeye ve diş bakımına dikkat edilmeli, günde 3 defa dişler fırçalanmalı, çürük dişler tedavi ettirilmelidir. Çünkü çürük ve bakımsız dişlerden vücuda mikrop yayılarak hamileliği tehlikeye sokabilir.

Meme bakımı
Hamilelik memede değişikliklere, gerilmelere ve ağrıya yol açabilir. Bu nedenle giyim, meme bakımı ve temizliği çok önemlidir. Yedinci aydan sonra memeleri her gün ılık, sabunlu su ile silip, meme uçlarının çatlamaması için zeytinyağı veya yumuşatıcı bir krem kullanabilirsiniz. Meme bakımını emzirme döneminde de devam ettirmeniz gerekir. İyi bir meme bakımı ile doğumdan sonra sütün gelmesini sağladığınız gibi, meme rahatsızlıklarını da önlemiş olursunuz.

Giyim
Hamilelikte giysileriniz rahat, vücudu sıkmayan biçimde olmalıdır. Özellikle iç çamaşırlarınız rahat ve pamuklu kumaştan olmalıdır. Ayakkabılar rahat, düz olmalıdır. Lastik, kemer gibi vücudu sıkan eşyalar kullanılmamalıdır.

Günlük hareketler, geziler
Hamilelikte günlük olarak hafif ve yormayan ev işlerine devam edilmesi yararlı bir egzersiz olur. Açık havada her gün yorulmadan yapılan yürüyüşler de hamilelik açısından önemlidir. Mecbur kalınmadıkça, doktorunuza danışmadan uzun yolculuklardan kaçınılmalıdır.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe