Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

29 Kasım 2008 Cumartesi

Evlenmeden Önce Mutlaka "Konuşun"

Rüya gibi geçen bir sürecin ardından, birarada yaşamaya başladıklarında, çoğu zaman çiftler hayal kırıklığıyla karşılaşıyorlar. Evlenmeden önce hayali kurulan şekilde bir günlük yaşam beklemiyor bazen bizleri. Hayatın gerçekleri bir anda yüzümüze çarpıyor, hep düşlenen romantik günler gelmiyor, birden bire üstümüze yıkılan sorumluluklarla afallıyoruz.

Oysa ne çeyizler hazırlanmış, onca telaşlar yaşanmıştı. Kahvaltı için süslü tabak çanaklar, romantik geceler için saten çarşaflar...

Fakat yeni bir evde, yeni biriyle nasıl yaşaman gerektiğini sana kimse anlatmamıştı.

Kültürümüzün en önemli eksikliği çevre tarafından bireylerin evliliğe zihinsel olarak hazırlanmaları için bir gayret gösterilmemesidir. Sadece maddi hazırlık yapılır, manevi olarak hazır olup olmadıklarıyla kimse ilgilenmez. Çoğu kişi evlenmeye birkaç hafta kala gerçeği farkına varır ve bir panik havasına girer, "vazgeçtim evlenmeyeceğim" gibi sözler eder.

Düşününce bu konuda hazır olmak için en uygun yolun, eşlerin birbirleriyle konuşması, hayaller kurmak şeklinde değil de, gerçekleri de göz önüne alarak evlendikten sonra nasıl yaşayacaklarına dair fikirlerini paylaşması, olduğu görülür.

Evlendikten sonra akşamları neler yapacaklarını, evde işbölümünün nasıl olacağını, ailelerin müdahalelerine ne kadar izin verileceğini vs. önceden muhakkak konuşmalı ortak bir karara varmalısınız.

Unutmayın, ne kadar gerçekçi olursanız, hayal kırıklığınız o derece az olur.

Sizin de önerileriniz varsa paylaşmanızı bekliyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

konuşmak ve gerekirse tartışmak gerçekten çok önemli sonradan çıkan pürüzleri düzeltmek için çok çaba sarfediyorsun ve yıpranan kişi sen oluyorsun (düşünceli ve ince fikirli tabi ki sen isen)...buna katılıyorum.

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe