Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

21 Mayıs 2010 Cuma

Gelin Makyajı Nasıl Olmalı ?



Gelin Makyajı


Gelin makyajı kesinlikle doğal olmalıdır. “Ne güzel bir makyaj” yerine “Ne güzel bir gelin” dedirtmelidir. Makyajdaki doğallık gelinin güzelliğini ön plana çıkartır. Bunun için de kesinlikle profesyonel bir makyöz/makyör tercih etmelisiniz.
Makyajınızı düğün gününüzden önce mutlaka denemelisiniz.
Makyajınızda ışık ve gölgeler iyi verilmelidir. Aksi takdirde fotoğraflarda olduğunuzdan yaşlı ve bitkin görünebilirsiniz. İyi bir ışık ve gölgelendirme yapılmış yüz her zaman daha genç ve dinç gözükür.

Saç modelinize karar verdikten sonra makyajınız yapılmalıdır. Örneğin; kırmızı bir ruj sürmek isterseniz saç modeliniz klasik olmalıdır.
Bütün gece boyunca makyajınızın kalıcı olması için, transparan pudra kullanmalısınız. Yağsız maddeleri özellikle yağsız fondöten daha kalıcıdır.
Rujunuzun dayanıklı olması için ruj sürmeden önce dudaklarınıza açık tonlarda bir pudra uygulayın.

Düğünden en az 1 hafta önce cilt bakımı yaptırırsanız, tazelenen cildinizde makyaj daha güzel duracaktır.

Saç rengine göre göz makyajı önerileri;

* Kızıl saçlılar için; Mürdüm rengi ve gri tonları
* Kumrallar için; Kahve, pembe ve şeftali tonları
* Esmerler için; Uçuk pembe, gri ve füme tonları
* Sarışınlar için; pastel tonlar

Ruj seçimi nasıl yapılmalı?
Esmer gelinler makyaj konusunda daha çekingen davranmalı ve renkleri en uçuk tonda kullanmalıdır. Esmer tenlilerin dudak rengi de koyu olduğundan bordo ve kahve tonları yakışmaz. Tam tersi olarak dudak renginden bir ton daha açık renkler tercih etmelidirler. Böylece daha canlı bir görünüm yakalayabilirler. Sarışınlar daha belirgin ve iddialı renkler kullanabilirler. Kumrallar ise dudak renginde tonları tercih etmeliler. Rujunuzun tonundan bir ton koyu bir dudak kalemi ile dudaklarınızı belirginleştirebilirsiniz.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe