Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

31 Mayıs 2010 Pazartesi

Düğün Hazırlıkları


Evleneceğeniz tarihe karar verdikten sonra bütün yapmanız gereken isteklerinizi belirleyip, nikah gününe kadar önünüzdeki zamanı planlı kullanmak. İşte size yardımcı olabilecek hazırlık listesi.

Planlamayı Kolaylaştırmak için
· Yapacaklarınızın bir listesini çıkartıp iş bölümü yapın. Herşeye tek başınıza yetişmeniz çok zor olacağı için yakın arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardım isteyin.
· Son anda sorun çıkmaması için, yapılmasını isteyip istemediklerinizi ailenizle konuşup organize edin.
· Aileniz ve eşinizle bir bütçe çıkarıp, neyi ne zaman alabileceğinizi belirleyin.
· Evlilik listesi hazırlayarak bunu yakınlarınıza dağıtın.

Ev Hazırlığı
· Neyiniz var ve neler giyilebilir diye bir liste yapın.
· Eksikleri önem sırasına koyarak alışverişe başlayın.
· Bu arada evdeki dolapları karıştırmayı da ihmal etmeyin. Birçok eski ve kullanılmayan eşyayı tamir ederek yeniden kullanabilirsiniz. Örneğin eski bir bavul ya da sandık hoş bir sehpa olabilir.
· İlk önce çok pahalı şeyleri alıp paranızı bitirmek yerine daha ucuz ama gerekli şeylere önem verin.

Nikah Şekerleri
Nikahtan sonra davetlilere dağıtılmak üzere hazırlanan şekerler şimdi çok çeşitli. Klasik badem şekerlerinin yanı sıra kitap aralıkları, kuru çiçek ya da lavanta torbaları, midye kabukları, minik kutuların yanı sıra büyük tepsilerde çikolata da dağıtabilirsiniz.

Davetiyeler
Davetiye seçimini sakın son ana bırakmayın. Bazen davetiyeyi seçmek bastırmaktan daha uzun zaman alabilir. Davetiyelerin basım süresi, sayısına bağlı olarak ve basım evinin yoğunluğuna göre değişir. En iyisi nikah gününüz belli olur olmaz davetiyelerinizi bastırın ve en az birkaç hafta önce yollayın.

Fotoğraf ve Video Çekimleri
Düğününüze çağıracağınız fotoğrafçı, sizin yakın arkadaşlarınızı tanımayacağı gibi fotoğraflarda istediğiniz herkesi görüntüleyemez. Bu yüzden hem arkadaşlarınızı, hem de ailenizle büyüklerinizi tanıyan biri düğün boyunca fotoğrafçıya yardımcı olursa istediğiniz resimlere daha kolay ulaşabilirsiniz.

Gelinlik ve Diğer İhtiyaçlarınız
· Gelinliğinizin seçimini düğün tarihinden birkaç ay önce yapın. Terzinizle görüşüp, gelinliğinizi nikah tarihinden bir iki gün önce vermesini isteyebilirsiniz.
· Ayakkabılarınızı düğünden önce bir iki kere giyip alışmaya çalışın. Yüksek topuklu ve dar ayakkabılar düğününüzü acılar içinde geçirmenize neden olabilir.
· Saç modelinizin ve makyajınızın kararını son güne bırakmayın.
· Kuaförünüzden size birkaç örnek yapmasını rica edebilirsiniz. Son dakikada uzun hazırlanmış bir saçı beğenmezseniz değiştirecek vaktiniz kalmayabilir.
· Ayrıca ağır bir makyajdan da mutlaka kaçının.
· Gelin buketiniz için çiçekçi ile en az bir hafta önceden görüştün. İstediğiniz çiçekler hemen bulanamayabilir. Düşündüğünüz modeli de önceden anlatın. Aynı çiçeklerden salonda ve nikah masasında da olursa çok hoş görünebilir.

Küçük Ayrıntılar
· Bahşişler nikah günü başınıza dert açabilir. Bu yüzden küçük zarflara biraz bozuk para koyup, bir arkdaşınızın bununla ilgilenmesini sağlayın. Eğer otel gibi bir mekanda evleneceksiniz, yöneticilerden biriyle görüşüp, o gece hizmet verecek personel için toplu bir bahşiş bırakabilirsiniz.
· Düğün günü yanınıza mutlaka yedek bir çorap alın. Kaçmış bir çorap, kıyafetinizin tüm güzelliğini yok eder.
· O gece kullandığınız makyaj malzemelerini yanınızda bulundurun. İlerleyen saatlerde ihtiyacınız olabilir.
· Gelecek kutlama telgrafları ve çiçeklerle ilgilenecek birini organize edin. Böylece hem telgrafların kaybolmalarını önlemiş olursunuz hem de düğün sonrası teşekkür cevabı vermeniz gereken kişileri unutamazsınız.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe