Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

24 Nisan 2010 Cumartesi

Adım Adım Cilt Bakımı



Evde basit bir maske hazırlamak kolaydır. İzlemeniz gereken üç adım vardır: temizle, bakım yap ve nemlendir. Bunlara ek olarak maske yapmak, buhar banyosu yapılabilir. İzlemeniz gereken adımlar ve birkaç öneriyi aşağıda bulacaksınız. Cildi temizlemeden önce buhar banyosu yapmak faydalıdır: cildi temizliğe hazırlamak ve gözenekleri açmak için buhar banyosu iyi bir yoldur. Bunun için sıcak su ile karıştırılmış bitki özlerine bir havluyu batırmak, sıkmak ve yüz ile boynunuza uygulamak yeterlidir. Bu adımı birkaç kere tekrarlayabilirsiniz.

Cildinizi el yapımı hafif bir temizleyici ile temizleyebilirsiniz: Gül özlü bir temizleyici bu işlem için idealdir. Parmak uçları ile oval ve yukarı doğru yapılacak hareketler ile cildi temizleyebilir ve rahatlatabilirsiniz. Ilık su ile kalan temizleyici alabilirsiniz. Özellikle yoğun makyaj yapıyorsanız bu işlemi her makyaj temizleme adımında tekrarlamanızda fayda vardır.
Temizledikten sonra cildi güçlendirmekte fayda vardır: cildinizi dengeli bir biçimde güçlendirecek içerikler kullanmak önemlidir. Bitki özleri ve diğer doğal özleri içeren maddeleri bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilir, cildinizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Aromatik yağlar ile cildinizi nemlendirin: aromatik yağlar hem cildi besler hem de nemlendirir. Cildin yağlı kısımlarına daha az olmak üzere bu yağları yumuşak hareketler ile tene uygulamak nemlendirmek ve bakım adına önemlidir.

Maske uygulaması istiyorsanız: tüm bu adımlardan sonra daha yoğun bir bakım için maske uygulamak istiyorsanız aşağıda maske tariflerini bulabilirsiniz.


0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe