Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

21 Mayıs 2009 Perşembe

Özel Düğün Fotoğrafçısı

Bu özel günde ihmal edilemeyecek ve geri dönüşün mümkün olmadığı şeylerin başında gelir güne özel fotoğraflar. Son yıllarda bir fotoğraf stüdyosuna gitmek yerine, bir fotoğrafçı kiralayıp, en mükemmel fotoğrafları yakalaması için gün boyu sizin peşinizde dolaşması oldukça moda. Böyle bir hizmetin getirileri ise oldukça fazla.

1- Genelde kuaför, fotoğraf stüdyosu derken nikaha yada düğüne geç kalınır, ya da aceleyle çekilen stüdyo fotoğraflarını alınca çoğu kişi memnun olmadığı pozlarla karşılaşır. Böyle bir hizmette fotoğraf stüdyosu zamanı size kalacak.

2- Stüdyoda verilen zoraki pozlar, çoğunlukla o günün heyecanını doğru şekilde yansıtmaz. Genelde stresli olunduğundan, kendinize hiç de benzemeyen kişiyi görebilirsiniz fotoğraflarda. Ancak özel fotoğrafçı için poz vermeniz gerekmez. O sizin en güzel ve doğal hallerinizi yakalar.

3- Fotoğraf stüdyosu sadece kuaförden sonra, düğünden önceki pozları alır. Oysa kuaförde adım adım değişimi, hazırlığı,  fotoğraflaması, ya da dans ederken düğün sırasında biraz yorulmuş ama rahatlamış (çünkü artık stresiniz geçmiştir) ifadeleri yakalaması mümkün değildir.

4- Bir de komik gelebilir ama şöyle birşey düşünmüşümdür birçok fotoğrafta. Bazı gelinlerimizin takı aksesuarları stüdyo pozlarında yoktur, ya da eksiktir. Çünkü çoğu düğünde takılır. İşte bu andan sonra stüdyo kalitesinde fotoğraflar olsa da çerçeveye onları koysak diye düşünürüm hep. İşte bu sorun da özel fotoğrafçıyla kalkmış olacak.

5- Son olarak işin en güzel yanı bence şu.  genelde o gün, tüm gün boyunca yapılanların tadını çıkarmak neredeyse imkansızdır. Çünkü sürekli telaş halinde olunur. Oysa tüm günün fotoğraflarını daha sonra inceleyip, gözden kaçırdığınız bir çok ayrıntıyı daha sonra farketmek, o günün tadını çıkarmak için tek yol özel bir fotoğrafçının çektiği çok sayıda resimlerdir.

Size fotoğrafçı olan bir çiftten bahsetmek istiyoruz: Düğün Hikayesi. Karı koca çalıştıkları için, biri sürekli damadın, biri de sürekli gelinin peşinde olacak. Üstelik fiyatları da bana çok makul geldi. Çünkü 3-4 yıl önce kaliteli bir fotoğraf stüdyosunun çekim maliyetinin 500-750 tl arasında olduğunu biliyorum.

3 yorum:

uzmanamator dedi ki...

bloğumda bloğunuzun tanıtımını yaptım :) görmek isterseniz buyrun http://uzmanamator.blogspot.com/2009/05/bloglara-yolculuk-etkiniligi-3gun.html

Unknown dedi ki...

bu fotoğrafçının bilgilerini bulamadım sizde ? nası ulaşabiliriz acaba kendilerine ?

Bir Yastıkta dedi ki...

http://www.dugunhikayesi.com/ bu adreste

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe