Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

15 Nisan 2009 Çarşamba

KİLLE CİLT BAKIMI 2


Maskeyi temizlerken
Doğal olarak kurumaya bırakın. Bu aşamada konuşmayın, gülmeyin veya çatlakların belirlemesine neden olacak başka bir hareket yapmayın. Maske tamamen kuruduğu zaman, şişe suyu veya gül suyuyla temizleyin ve cildi pamukla kurulayın.

Karışım takviyesi yaparken
Aşağıdaki reçeteler temel reçeteye dayanır. Belirli etkileri arttırmak için, temel kil karışımına maddeler eklenir veya birbirlerine ikame ederler, bu yüzden belirtiliri ve talimatları dikkatle izleyin.

Yağlı ciltler için
Yeşil kil kullanın ve şişe suyu yerine 2-3 yemek kaşığı cadı fındığı kullanın. Temizleyin ve az miktarda gülsuyu uygulayın.

Canlandırmak için
Şişe suyunu, seçtiğiniz kile eklemeden önce, 1 yemek kaşığı deniz yosununu karıştırın. Mükemmel, pürüzsüz bir macun için mikser kullanın. Deniz yosunu (diğer ismiyle mavi-yeşil yosun) birçok aktarda toz halinde bulunur.

Normal cildi beslerken
1 yemek kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, şişe suyunu yerine badem losyonu kullanın. Seçeceğiniz bitkisel yağdan 1-2 damla da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz - losyondan önce karıştırın.

Kuru cildi canlandırmak
1 yemek kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, 1 yemek kaşığı zeytin yağını iyice karıştırın. Şişe suyu yerine gül suyu kullanın.

Kile yan maddeler ekleyebilirsiniz
Daha özel terapi etki için, kil maskesine taze meyve veya sebze püre veya suyu ekleyebilirsiniz. Her tip yorgun, hasarlı cildi beslemek ve sıkılaştırmak için kayısı, avokado, muz, havuç, kiraz, salatalık, patates veya domates kullanın.

Hasarlı ciltte toksinleri atmak ve iltihaplanmayı ve çilleri azaltmak için karahindiba, tüm cilt tiplerinde sıkılaştırmak için üzüm (1 yemek kaşığı buğday özü taşıyıcı yağını, seçtiğiniz kile, meyve suyundan önce karıştırarak); yağlı ciltte dezenfekte, gözenekleri kapatma ve siyah noktaları yok etmek ve sıkılaştırmak için limon; Hasarlı veya yaşlanan cildi canlandırmak ve çilleri hafifletmek için maydanoz; ve hasarlı ciltte iltihaplanmayı azaltmak ve canlandırmak için su teresi kullanın.

Meyve suyu
Meyve sıkacağı veya mikser kullanarak, seçtiğiniz meyveden yaklaşık 3 yemek kaşığı su çıkartın ve uygun bir kilden 2 yemek kaşığına, temel reçetedeki şişe suyu yerine ekleyin. Karıştırmadan önce beklemeye gerek yoktur.

Meyve püresi
Mikser kullanarak, seçtiğiniz meyveden veya sebzeden 3 yemek kaşığı püre elde edecek kadar geçirin ve pürüzsüz macun yapmak için, seçtiğiniz uygun kilden sadece 1 yemek kaşığı karıştırın; karışım çok sıvı ise bir parça daha kil ekleyin.

Kurutulmuş bitkiler ekleyin
Kil karışımınıza toz haline getirilmiş tıbbi bitkiler de ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı kurutulmuş bitki genelde yeterlidir- kurutulmuş bitkiler çok yoğundur. Kolayca bulunabilecek kurutulmuş bitkilerden birkaçı, denemeye değer: Kronik iltihaplanma için huş ağacı, sıpa ayağı veya beyaz civanperçemi; egzama veya sivilce için damar otu; sadece egzama için sardunca veya ebegümeci; Deri yangısı için atkuyruğu veya ısırgan otu ve yeniden yapılanma için eşek kulağı (kafes otu). Bulacak kadar şanslıysanız bunlardan herhangi birini taze olarak da kullanabilirsiniz: iyice doğranmış 1 -2 yemek kaşığı yeterli olacaktır.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe