Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

24 Kasım 2010 Çarşamba

Dekorasyonda Halının Etkisi









Halının olmadığı odalarda bir eksiklik hemen kendini hissettiriyor. Ev havası ancak halının varlığıyla geliyor mekana. Halınızı seçerken, temizleme kolaylığı, dayanıklılığı gibi unsurların yanı sıra, dekor açısından da düşünmeniz gerekiyor.

Öncelikle odanın ebatlarına uyan bir halı seçmelisiniz. Çok büyük veya çok küçük olmamalı. Boş alanların fazla kalmaması odayı boğucu bir etki getirecektir, diğer yandan çok fazla boş alan da, dekerasyonun bütünlüğünü bozar, sanki öylesine bırakılmış bir parça gibi.

Renkler konusunda elbetteki diğer eşyaların renkleri ile uyumlu olması gerekiyor. Ancak desen konusunda biraz düşümeniz gerek. Sırf desenini beğendiniz diye halı almayın. Önemli olan bütünün içinde nasıl duracağı, tek başına halının nasıl durduğu değil. Genelde yukardaki resimlere baktığınızda göreceksiniz ki, tek renk kanepeler ve duvarlarda ortamı hareketlendirmek için, desenli halılar tercih ediliyor. Eğer diğer eşyalarınız çok desenli, perdeleriniz çiçekli vs ise, halınız düz renk yada desenleri baskın olmayacak şekilde desenli olmalı. Yoksa çok karmaşık bir görüntü verir.

Diğer bir dikkat edeceğiniz husus da zemin kaplaması ile halı renkleri. Bir parça konstrast renkler olması hoş görünecektir (yani halı ve zemin arasındaki ton farkı olabilir), ancak tam konstrast durumlarda yine olumsuz etki yaratır ve odanın gerçek olduğundan daha küçük görünmesine sebep olur.

2 yorum:

Birileri anlatsın dedi ki...

Ben genelde tek renk olan sade halıları seviyorum hem odayı daha ferah hemde daha büyük gösteriyor.

Mimosa Café dedi ki...

harika bir siteniz var. elinize saglik. sevgiler.

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe