Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

22 Şubat 2010 Pazartesi

Evimizin Dekorasyonu’nda Perde Seçiminin Önemi



Hiç kuşkusuz evimizin estetik görüntüsünde perde çok önem taşır.
Evinizi değiştirmek istediğinizde yapmanız gereken ilk şey, perdelerinizi değiştirmektir. Peki perdelerinizi neye göre seçeceğinizi biliyor musunuz?
İşte size Perde seçmenin püf noktaları.
Eski tarz evlerder sık sık karşılaşılan köşeli ya da çok yüksek tavanlı pencereler bazen sorun yaratabilir. Ancak küçük bir kaç detayla bu sorunu halledebilirsiniz.
1. Köşe pencerenizde bir odak noktası oluşturabilirsiniz. Rustik perde boruları, çiçek desenli perdeler ve şık tüllerle bu bölüm olduğundan daha sıcak ve davetkar görünecektir.
2. Sade plise perdeler, köşe pencereler için iddiasız bir çözüm olabilir. Köşeli perde boruları ve kendinden büzgülü hazır perdelerle ekonomik çözümler yaratanilirsiniz.
3. Yüksek tavanlı ve pencereli yatak odanız varsa, klasik model perdeleri tercih edin.
4. Tüm köşe duvarınızı perde ile kapatmak istemiyorsanız, perde borularınızı şık bitiş süsleri ve püsküllerle tamamlayarak perdelerinizin gereksiz yere duvara taşmasını engelleyebilirsiniz.
Farklı detaylar kullanarak perdelerinizi daha kişisel ve size özel yapabilirsiniz.
5. Perdelerinizi sabitlemek için renkli perde mıknatısları kullanabilir ya da ahşap perde ambranslarını boyayarak farklı bir aksesuar elde edebilirsiniz.
6. Kadife ya da ipek kurdelelerle farklı yükseklikte bağlayacağınız perdeleriniz daha etkileyici bir atmosfer yaratacaktır.
7. Yatak odanız için kullanacağınız , her iki tarafı da farklı çiçek desenli perde kumaşı, size mevsim değişikliklerinde avantaj yaratabilir.
8. Farklı kumaşları birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin; çizgili ve çiçekli kumaşlarla dengeli bir kır evi havası yaratabilirsiniz.
9. Düz ve kalın perde kumaşlarını klasik biçimde tavandan yere kadar sarkıtarak kullanabilirsiniz. Alta asacağınız tüller daha elegan bir hava yaratır.
Pencerelerinizi farklılaştırmak istiyorsanız pek çok seçeneğiniz var. Aynı mekanda birden fazla pencere formu varsa veya bir çatı penceresine perde asmanız gerektiğinde, bunu bir sorun olarak görmeyin. Basit ve ekonomik çözümlerle üstesinden gelebilirsiniz.
10. Pencerelerinize tül yerine şimdilerde çok moda olan saten ip perdeler asabilirsiniz. Piyasada farklı renk alternatifleri bulunan ip perdelerinizi üzerine asacağınız kristal boncuk, püskül ya da renkli taşlarla süsleyeblirsiniz. 11. Pencereleriniz hemen yatağın ya da kanepenin yanından başlıyorsa bu durumda iki taraflı güneşlikler yerine iki kat ince tül asmanız daha uygun bir çözüm. Biraz hareket katmak için üstteki katı, tek tarafta şık bir renso veya braçol ile toplayabilirsiniz.
12. Çatı odalarının pencereleri farklı formlarda olabilir. Özellikle eğimli ve açılı pencereleri örtmek için pencereye sabitlenen panel perdelerden yararlanabilirsiniz. Pencerenin iki yanından asacağınız güneşlikleri nevresin takımlarınızla bütünlerseniz, daha etkileyici bir hava yaratırsınız.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe