Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

16 Ocak 2009 Cuma

Evlendikten Sonra Nerede Oturmak İstiyoruz Anketi


Galiba artık yeni nesil ile birlikte anlayışlar değişiyor. Anketimize katılan 167 kişinin en büyük çoğunluğu ikisine de uzakta başka bir semtte oturmayı tercih etmiş. Artık gelin adayları duygusal değil mantıklı kararlar ve adil kararlar vermeye başlamış görünüyor.

İkinci sırada yer alan seçenek ise annesine yakın oturmak isteyenler. Doğrusu bu ekibin hepsinin gönlündeki tercih de buydu. Özellikle evlendikten sonra bunun kıymeti (hele de çalışıyorsanız) daha iyi anlaşılıyor.

Bunun dışında yaşam hayallerini başka diyarlarda kuranların sayısı da az değil. Bu herhalde ülkemizin imkanlarından daha iyi imkanlara sahip ülkelerde oturmak istememizden kaynaklanıyor. Özellikle çocuk yetiştirirken çocuklara tanınan sosyal haklar, imkanlar bizim ülkemizde oldukça kısıtlı.

İşin en ilginç sonucu da kayınvalidesine yakın oturmak isteyenler de varmış. Ne mutlu onlara ve böyle düşündürtten kayınvalidelere.

Elbette bunlar toplumumuzu bire bir yansıtmıyor. Çünkü sınırlı sayıda katılımcı ile yapıldı ve belki de internete erişebilen (daha bir üstdüzey) kullanıcıların görüşlerini yansıtıyor. Diğer yandan bu tarz anketler ziyaretçilerimizin sitemizden beklentileri konusunda ufak ipuçları veriyor bizlere.

Sevgilerimizle.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe