Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

13 Aralık 2008 Cumartesi

Dekorasyonda Burçlara Göre Renk Seçimi


Biliyorsunuz herkes aynı renklerden, aynı tip dekorasyondan hoşlanmaz. İçimizde bu seçiciliği sağlayan birşeyler var elbette. Ne kadar bilimsel olduğu tartışılsa da uygulayarak gören çok kişi var.

Renkler bulundukları dalga boyuna göre farklı enrjilere sahiptir. Dolayısıyla yaydıkları enerji ile bizi etkilemektedirler. Evinizi döşerken bu konulara muhakkak dikkat etmelisiniz. Tabi eşinizin burcuna da uyan renkleri göz önüne almalısınız.

Genelde yıllardır kahverengi mobilyalara uyması için kahve-krem tonlarında dekorasyonlar ağırlıktaydı. Şimdilerde hem eşyalarda hem de boya-duvar kağıtlarındaki çeşitlilik bize renkli hayatlar bahşediyor. Biraz uzun bulabilirsiniz ama birçok yazı içerisinden seçtiğimiz şu üç yazıyı evinizi döşemeye başlamadan önce okumanızı tavsiye ediyoruz.

Birinci yazıda hangi burçların hangi türde dekorasyondan hoşlandıklarına dair bir makale, İkinci yazıda renklerin özellikleri ve nerelerde kullanımlası gerektiğine dair bir makale bulacaksınız. Burda da gerçekten tüm dekorasyon incelikleri tek bir yazıda toplanmış çok faydalı bilgiler bulunuyor.

Bu yazılarda da göreceksiniz, bir odayı döşerken tek bir rengin tonlarında döşemek asla tavsiye edilmiyor. Ortama kontrast renkleri kullanmalısınız. Tek renklerde döşenmiş odalar insanı bayar. Kontrast renkler şöyledir.

Kırmızı-Yeşil
Turuncu-Mavi
Sarı-Mor

Ara tonlar için de yine karşı düşen ara tonlar kullanılmalıdır. Özellikle büyük enerjili renkleri tek başına kullanmaktan kaçınmalı kontrast renklerinde objeler kullanmalısınız. Aynı şekilde düşük enerjili renkler de sizi bayacaktır. Böyle ortamları da hareketlendirmek daha iyi olacaktır.

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe