Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Bitkisel Sabunlar ve Faydaları 4


LİMON Sabunu
Limon sabunu köpüğü ile yapılacak friksiyon ayak ve el nasırlarına etkilidir. Çilde parlaklık ve yumuşaklık verir.Saçlarınızda canlılık kaçınılmazdır. Baş ağrılarını ve vücut ağrılarını keser. Yüz çillerinde faydalıdır.

KÜKÜRT Sabunu
Yağlı cilt parlaktır ve çoğunlukla cilt gözenekleri açıktır. Sivilce çıkması için müsait bir ortam oluşturur. Gündüzleri korunması ve bakımının yapılması gerekir, geceleri ise hava ile temas edebilmesi için açık bırakılması yani temizlendikten sonra yatılması gerekir. Kükürtlü sabunlar özellikle çok yağlı ciltlerde yağlanmanın giderilmesinde ve akneli ciltlerde tedaviye yardımcıdır. Ciltteki ölü tabakayı soyarak zararlı organizmaların ciltten arındırılmasında ve pürüzsüz bir cildin oluşmasına yardımcı olur. Kükürtün hoş olmayan kokusu sabunlarda giderilmiştir. Ayrıca keratolitik etkisi de vardır.Özellikle akne vulgaris, rozase, seboraik dermatitte tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca haftada bir kaç kez saç temizliğinde de kullanılabilir.
kaynak

0 yorum:

Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe