Siz Hala Burda Mısınız?

Sevgili ziyaretçilerimiz bu sitede yer alan tüm yazılarımız yeni adresimizde. Üstelik yeni bir sürü güzel konu yayınlandı. Hadi diğer tarafa gelin. www.biryastikta.org

30 Haziran 2010 Çarşamba

Eye Candy : Düğün Hazırlıklarında Fikirler



Bu fotoğrafa bayıldım harika bir açıdan yakalamış. 



Zambak çiçeğindeki taşlar. Muhtemelen yapay bir çiçek ama el buketinde parıltılı zambaklar ne hoş dururdu.



Düğün davetiyesinde anahtar ayrıntısı çok hoş ve farklı.



Dantelli cupcakeler çok yaratıcı. Siyah puantiyeli görünümle de çok uyumlu olmuş.



Düğün fotoğrafları sahilde çekilecekse böyle bir kare alınabilir. Gelin ve damadın el izleri üzerine alyanslar yerleştirilmiş.

Bu davetiyedeki LOVE yazısının yazılma biçimi çok hoş. SAde ama çarpıcı bir davetiye.

Bütün resimler bu sitenin farklı yerlerinden alınmıştır.

Harika Clutchlar


















Çok güzeller değil mi? Böyle çantalar diken arkadaşlarımıza ilham olsun diye :) Bileğe takmak için plastik yada ahşap bilezik fikri de çok hoş. Kaynak

Pırlanta Küpeler











Daha fazla model ve fiyat için tık...

Cilt Beyazlatıcı Maske


Malzemeler :
3 tatlı kaşığı papatya çiçeği
1 fincan su
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Hazırlanışı :
1 fincan suyu kaynatarak içine papatyaları koyun. 7-8 dk kaynadıktan sonra süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.

Daha sonra içine bal ve gül suyunu ekleyin. İyice karıştırarak yüzünüze ve boynunuza sürüp 15 dk bekleyin.Cildinizin aydınlanması için düzenli olarak kullanın. Haftada 2-3 kez yapılabilir
Bu maske renk bozukluklarına karşı birebir gelir.
Buzdolabı ömrü 1 haftadır.
Hava geçirmeyen bir kapta muhafaza etmeye özen gösterin.

Not: Hamilelerin kullanmaları tavsiye edilmiyor.
kaynak

29 Haziran 2010 Salı

Düğün Mekanlarında Sandalye Süslemeleri










Düğün mekanının diğer tüm dekorlarında olduğu gibi, sandalyeler de öncelikle belirlenen konsepte uyumlu olarak süslenmeli. Sandelyelerin süslemelerinde hayal gücünüzü de kullanabileceğiniz çok geniş bir yelpazede seçenek bulabilirsiniz. Tabi uygulama yaparken mekanda kullanılacak olan sandalyelerin şekli ve hangi süslemelere izin verebileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var. yukarıdaki resimler sizlere alternatif süsleme fikirleri verecektir.

Bir kaç hususa dikkat etmenizi öneriyoruz.
* Açık havada bir düğün düşünüyorsanız sandalyeleri komple kumaş kaplatmayın. Daha sade süsler, ççekler, kurdelalar, ya da belli bir kalınlıkta sandalyenin arkasından sarkıtılmış tüller yeterli olacaktır.

* Kapalı mekanlarda, otel restoran gibi lüks yerlerde, eğer klasik stilde bir dekor istiyorsanız sandalyelerin komple giydirildiği süslemeleri tercih edebilirsiniz. Ancak bu stildeki süslemeler oldukça fazla kullanıldığı için, insanları şaşırtmak adına, üzerine hoş dekorlarla ilaveler yapın.

* Eğer davetli listeniz belli ise, isimlerin yazılı olduğu kartların sandalyelere asılması da hoş oacaktır.

* Cıvıl cıvıl bir süsleme istiyorsanız, dekorlarda eğlenceli yazılar, resimler kullanabilirsiniz.

* En güzel süslemeler aslında çiçekle yapılıyor. Özel çiçekçiden alınmış olması gerekmez, kır çiçekleri ve biraz kurdela ile çok güzel görüntüler yakalanabilir.

* Eğer sandalyeler eski ise, illa ki komple kaplayarak kapatmaya uğraşmayın. Bazı yerleri boyaları dökülmüş olabilir, önemli değil. Şimdi vintage eşyalar moda. İnsanlar böyle boyası dökülmüş mobilyalara dünya para veriyor.

Görseller için kaynak

Danteller Tablo Olsun


Bu resimdeki örnekte, danteller hazır muhtemelen, am siz de el emeği göz nuru örtülerinizi tablolayabilirsiniz. Özellikle onlar büyük annelerden kalmışsa. Arkasına koyu tonlu bir fon uygulamayı unutmayın. Kaynak.

Hangi yüze hangi saç modeli yapılmalı?


Hangi yüze hangi saç modeli yapılmalı?

Bunun için önce yüz şekillerini bilmeliyiz. Yedi çeşit yüz şekli vardır. Bir yüzü oluşturan yedi şekil aşağıdaki gibidir.

Saçımızı kestirmeye karar vermeden önce ne istediğimize karar vermeliyiz. Saçımız mı ön planda olsun ,yoksa yüzümüz mü? İşte yüz şekillerine göre ideal saç kesimleri..

1-Yuvarlak Yüz:
Dengeli yumuşak bir yüz yapısıdır.Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve bunu biraz olsun inceltmek istiyorsanız saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup,yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır.Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.
2-Kare Yüz:
Kare yüz yapısıda yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz.Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

3-Diktörtgen Yüz:
Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmiyen bir yüz şeklidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak amacı ile kesim düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırabilsiniz. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dengeli,uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

4-Enine Diktörtgen Yüz:
Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarlara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda birazda olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

5-Ters Üçgen Yüz:
Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz şeklidir.Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak mümkündür. Makyaj için ise en elverişli yüz biçimidir. Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek ,saç tepesine volüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli,uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru volümü azaltılmış saç modellerini tercih etmelisiniz.

6-Üçgen Yüz:
Saç şeklinde daha negatif olan bir yüz biçimidir. Kişileri enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir. Bu tip yüz şekillerinde negatif olan yüz biçimini saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru volümü arttırarak yaptırabilirsiniz. Küçük kare kesimler yaptırabilirsiniz.

7-Baklava Yüz:
Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza,kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüzle uzun uzun bir diyalog yapmalı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istediğinizi belirtmeli, kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız.

28 Haziran 2010 Pazartesi

Davetiye İçin Fotoğraf Çekimi








Aslında bu fotoğraflar ayrıca nişan fotoğrafları. Anladığımız kadarıyla yurt dışında genelde nişan, çiftlerin kendi aralarında yüzük takıp, evlenme teklif edilmesi şeklinde oluyor. Bu fotoğraf çekimi çocuklarla birlikte gerçekleştirilmiş çünkü, kadın, çocukların öğretmeni ve onlara tutkuyla bağlıymış. Dolayısıyla fotoğraf karelerinde onların da yer almasını istemişler. Şimdi bu fotoğraflar düğün davetiyesi amacıyla kullanılacak. Gelinin aksesuarları, ilk ve son fotoğraflar çok hoş. Kaynak
Bu Yazılarımıza Göz Atın
Blog Widget by LinkWithin

Special design for BIR YASTIKTA . Designed by GeCe